Beslagla 99 umerkede teiner utenfor Bergen

Fiskeridirektoratet gjennomfører kontroll av teiner og oppdrettsanlegg, og har i løpet av tre uker anmeldt 23 ulike forhold. I helgen ble 99 umerkede krepseteiner overlatt til politiet.

Beslagla 99 umerkede teiner utenfor Bergen
Foto: Fiskeridirektoratet

MILJØ

SPØKELSESFISKEBeslagla 99 umerkede teiner utenfor Bergen

Fiskeridirektoratet gjennomfører kontroll av teiner og oppdrettsanlegg, og har i løpet av tre uker anmeldt 23 ulike forhold. I helgen ble 99 umerkede krepseteiner overlatt til politiet.

  22. juni 2020
Fra slutten av mai til midten av juni har mannskapet på Fiskeridirektoratets båter «Rind» og «Eir» utført 129 redskapskontroller, tre fangstkontroller og kontrollert 11 blåskjellanlegg på kyststrekningen fra Rørvik i Trøndelag til Søgne i Agder.

– Vi fant 99 umerkede krepseteiner i en lenke som sto i Hjeltefjorden utenfor Bergen. Dette viser at det dessverre foregår en del ulovlig fiske, sier seksjonssjef for Sjøtjenesten i Fiskeridirektoratet, Rolf-Harald Jensen.

Teinene er overlatt til politiet og saken er anmeldt. Dette var den 23 anmeldelsen i løpet av den siste måneden. Flere blåskjellanlegg var ikke i drift og bar preg av mangelfullt tilsyn.

Viktig å være til stede

I sommer vil Fiskeridirektoratet følge opp både yrkes- og fritidsfisket med ulike kontroller. Kystvakten, Statens Naturoppsyn og politiet vil også være på sjøen og gjennomføre kontroller med sine fartøy.


– Antall beslag og anmeldelser tilsier at det er viktig at vi er til stede på kysten og kan drive kontroll og overvåking av fiske og oppdrett, sier Jensen.

Innskjerpede regler for røkting

Jensen forteller at Fiskeridirektoratet vil følge opp innskjerpingen av røktingsplikten, og vil blant annet merke redskap med egne lapper der eieren bes om å melde fra om når redskapen sist fikk tilsyn.

– På den måten kan vi følge opp kravet om at all redskap som det ikke er spesifikke røktingskrav til skal røktes minimum en gang per uke, avslutter Jensen.

Kilde: Fiskeridirektoratet


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS