Dykkerulykke i Flatanger
En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.
Dykkerulykke i Flatanger
DYKKERULYKKE

Dykkerulykke i Flatanger
En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.
  26. juni 2020
Politiet i Trøndelag meldte om ulykken på Twitter klokken 19 i kveld. På dette tidspunktet var nødetatene fortsatt på vei til stedet i en aksjon iverksatt av Hovedredningssentralen.

– Det er en dykker som fikk problemer på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden. Han er blitt tatt i land og han puster nå for egen maskin, opplyser Erik Willadsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Namdalsavisa.


Klokken 19:30 meldte politiet at brannvesenet hadde ankommet stedet og meldte at dykkeren var bevisst og pustet selv.

– Luftambulansen landet klokken 19:20 og har tatt over vedkommende. Det er nå et helseoppdrag. Vi har nå tatt over ledelsen av oppdraget, opplyser politiet.

LES OGSÅ
Frykter flere ulykker med nye regler


Willadsen sier til lokalavisa at han regner med at politiet vil opprette undersøkelssesak, og politiet har allerede meddelt at Arbeidstilsynet vil bli varslet i saken.

Politiet ankom ulykkesstedet i 20-tiden, og skal avhøre de som var til stede da ulykken skjedde for om mulig å klarlegge hva som var årsaken til ulykken. Det var en av mannens kolleger som varslet nødetatene.
Ulykken skjedde på et oppdrettsanlegg i Jøssungfjorden vest for Namsos. Kart: Google Maps


Hos Politiets operasjonssentral i Trøndelag får Dykking opplyst at dykkeren ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim, og at det etter forholdene skal stå bra til med mannen.

Han er ansatt i selskapet AQS AS, et serviceselskap som holder til i Flatanger og utfører dykkeroppdrag for aktører innen havbruk. Ifølge Marinetraffic.com har de flere dykkebåter i området.– Det er en båt fra AQS som har hatt et dykkeroppdrag på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden, og i den forbindelse skjedde det ei ulykke, opplyser kommunikasjonsleder i AQS AS, Ove Magne Ribsskog, til Namdalsavisa.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar 2.000 kroner på grunnkurs!

  Nå er det sommertilbud på PADI Open Water Diver grunnkurs i dykking hos Nemo i Bergen. Dette er den beste gaven til deg selv eller noen du er glad i!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS