Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
Slik lager du blåskjell enkelt
Foto: RitaE/Pixabay.com
GOURMET

Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
  29. juni 2021
Havforsker og matnerd Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet er viden kjent for sin lidenskap for mat fra fjæra. Han er naturligvis også glad i blåskjell, og har en enkel oppskrift som gir perfekte skjell på bare fire minutter.

– Det er mange som tror det er vanskelig, men det er det ikke. Bare hiv dem i en gryte med hvitløk og olje og sett platen på fullt. Hemmeligheten er å la dem koke opp tre ganger, sier Arne Duinker.

Dette trenger du:


  • Blåskjell (1/2 til 1 kilo pr. person)
  • Sitron, hvitløk og olivenolje
  • Litt brød, eventuelt aioli


Noen liker å krydre blåskjellene med for eksempel persille, selleri eller løk eller vårløk, og mange bruker hvitvin i stedet for olje. Det finnes tusen varianter, så det er bare å lære seg grunnoppskriften og prøve seg frem!

Slik gjør du det:






Husk å sjekke blåskjellvarselet


Mattilsynet sjekker kvaliteten på blåskjellene ved 35 målestasjoner langs kysten fra mars til slutten av oktober, og publiserer et nytt blåskjellvarsel hver fredag. Det anbefales å sjekke dette før man plukker skjell.

Du kan også laste ned blåskjellvarselet som en app, både for iOS og på Android.

Her er noen linker for deg som vil vite mer om skjell:




Velger du å kjøpe et nett med blåskjell på butikken er det greit å vite at disse naturligvis alltid er sjekket for algegifter og kan spises uten risiko. Bon appétit!




Opprinnelig publisert 20.08.2020

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Get Wrecked – 12 vrak på én uke

    DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Spar penger på utstyr i sommer

    One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og gir deg muligheten til å spare masse på blant annet flaskesett, vinge med bakplate, computere og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS