Virtuell vraksafari på Stellwagen Bank

Det amerikanske havforskningsinstituttet Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) inviterer til å bli med direktesending når de skal besøke flere skipsvrak utenfor Boston på den amerikanske østkysten.

Virtuell vraksafari på Stellwagen Bank
Foto: Woods Hole Oceanographic Institution

VRAK

WEBINARVirtuell vraksafari på Stellwagen Bank

Det amerikanske havforskningsinstituttet Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) inviterer til å bli med direktesending når de skal besøke flere skipsvrak utenfor Boston på den amerikanske østkysten.

  24. august 2020
WHOI har med seg NOAA's Office of National Marine Sanctuaries, University of Rhode Island's Inner Space Center og selskapet Marine Imaging Technologies når de denne uken skal på vrakekspedisjon til Stellwagen Bank.

Denne grunna i havet 26 kilometer utenfor Boston er hjem for en rekke hvalarter og et yrende marint liv. Gjennom tidene har det også gått ned et stort antall skip her, fra seilskuter til moderne trålere.

Se video om Stellwagen Bank:Video: WHOI/YouTube


Virtuell vraksafari

Den kommende uken sender WHOI direkte fra undersøkelser av tre av vrakene, og du får være med bak kulissene og se hvordan det hele foregår ved hjelp av avansert utstyr.

 • Tirsdag 25. august: New Life After Tragedy: Exploring the Shipwreck Portland
 • Onsdag 26. august: The Case of the Mystery Schooner: Exploring an Unidentified Shipwreck in Stellwagen Bank National Marine Sanctuary
 • Torsdag 27. august: The Case of the Mystery Schooner: Exploring an Unidentified Shipwreck in Stellwagen Bank National Marine Sanctuary


Hjuldamperen «Portland» gikk ned under Portland Gale i 1898. Den fryktelige stormen krevde 400 menneskelig, og 150 skip gikk ned. Du kan lese mer om D/S Portland på denne linken.

Det er flere sendinger hver dag, og de starter klokken 17:30 norsk tid. Hvis du ikke har tid til å følge direktesendingen kommer WHOI å legge ut vidoene i etterkant. Vi oppdaterer med en link til dette.

Du kan følge sendingene på Woods Hole Oceanographic Institute på Facebook.
Les også disse sakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening er en interesseorganisasjon som arbeider for at et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret, eller en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Servicekampanje på VideoRay

  Hvis du bruker VideoRay til inspeksjonsarbeidet, har du nå muligheten til å få en kostnadsfri sjekk, funksjonstest og tilstandsrapport på utstyret ditt.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS