Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt

Etter to uker med algegift i nærheten av faregrensen, sier Mattilsynet nå at kamskjellene i Øygarden utenfor Bergen igjen er trygge å spise. Bon appétit!

Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt
Nå er det ikke lenger algegift i kamskjellene utenfor Bergen.

KAMSKJELL



Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt

Etter to uker med algegift i nærheten av faregrensen, sier Mattilsynet nå at kamskjellene i Øygarden utenfor Bergen igjen er trygge å spise. Bon appétit!

  30. august 2020
Dette betyr at man igjen kan plukke kamskjell i Bergensområdet og glede seg over den kanskje største delikatessen fra havet. Algegiften ble oppdaget i Ulvsundet i Øygarden i midten av august. Nå er varselet grønt igjen, ifølge Mattilsynets blåskjellvarsel.

Husk på at minstemålet for kamskjell er 10 centimeter. Det er heller ikke lurt å plukke alle skjellene man finner i et område. Hvis man lar omtrent en tredjedel av dem være i fred, vil det komme flere skjell opp fra dypere vann.

Smaker fantastisk i pannen

På nettstedet Godt.no skriver kokk Lise Finckenhagen at kamskjell er nydelig luksus. De er best når de er ferske, og man må passe på tiden når man tilbereder dem. De skal bare ha et kort opphold i pannen.

Kamskjell

Den kjente TV-kokken byr på en deilig oppskrift på stekte kamskjell med hvitløk- og sitronsmør. Med hakket persille og et dryss chili får skjellene en fantastisk smak – du finner den her.

Her er noen linker for deg som vil vite mer om skjell:



ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

  • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

    Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Er du interessert i dykkehistorie?

    Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS