Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!

Norsk Dykkehistorisk Forening er en interesseorganisasjon som arbeider for at et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.

Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!
Foto: Public domain

DYKKEHISTORIEBli med i Norsk Dykkehistorisk Forening!

Norsk Dykkehistorisk Forening er en interesseorganisasjon som arbeider for at et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.

Annonsørinnhold fra Norsk Dykkehistorisk Forening
Norsk Dykkehistorisk Forening ble stiftet 18. juli 2000, og har som formål å ta vare på dykkingens historie i Norge. De rundt 150 medlemmene jobber med å identifisere, registrere, bevare og formidle informasjon om gjenstander og arkivmateriale.

Foreningens interesseområder spenner over både sportsdykking, militærdykking, dykking i forbindelse med olje- og gassvirksomheten til havs, anleggsdykking, redningsdykking, dykking ved berging av båter og skip og vitenskaplig dykking.

Dykkere på RMS Lusitania

To dykkere på vei ned for å utforske vraket av RMS Lusitania i 1935. Foto: NOAA Photo Library/Wikipedia


Gjør dykkehistorien levende

Foreningen er et nettverk innen dykkehistorisk kunnskap og formidling, og samler inn utstyr av dykkehistorisk interesse fra firmaer og enkeltmedlemmer. Dette registreres i en database som etter hvert vil bli søkbar.

Deler av samlingen står utstilt hos Yrkesmedisinsk avdeling på Haukeland sykehus, hos Statoil i Stavanger og Bergen, Norsk Undervannsintervensjon, Dykker- og Froskemannskolen på marinebasen Haakonsvern og hos dykkerutdanningen ved Høyskolen i Bergen.Formann Stein Stavdal Paulsen har også en omfattende privat samling på Larkollen, der medlemmene ofte møtes i forbindelse med årsmøter og andre arrangementer.

Se hvordan en gammel dykkerdrakt fungerer:

Aktive på flere fronter

Norsk Dykkehistorisk Forening deltar på kystkulturarrangementer og dykker med eldre dykkerutstyr. Det eldste er en kopi av en dykkerklokke bygget etter tegninger fra 1734.

Foreningen arrangerer også dykkehistoriske treff forskjellige steder i Norge.

Norsk Dykkehistorisk forening har også en Facebook-gruppe hvor det jevnlig legges ut interessante innlegg og medlemmene kan diskutere og stille spørsmål.


Bli medlem!

Som medlem kan du delta aktivt for å bevare dykkingens historie, og du får tre til fire årlige utgaver av medlemsbladet «Norsk Dykkehistorisk Tidsskrift».

For å bli medlem i Norsk Dykkehistorisk Forening trenger du bare å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Den årlige kontingenten er på kr 250,- for personlige medlemmer, eller kr 1.500,- for firmamedlemmer.

Les mer på www.dykkehistorisk.no og følg foreningen på på Facebook.


Kontakt Norsk Dykkehistorisk Forening:
Hjemmeside: www.dykkehistorisk.no
Facebook: www.facebook.com/groups/dykkehistorisk
Telefon: 908 26 908
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: c/o NUI AS, Postboks 23 Ytre Laksevåg, 5848 Bergen


Opprinnelig publisert 10.10.2020
De nye koronatiltakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS