Gøy med marinbiologi og foto i Skarnsundet

Er du en av de som kommer opp fra et dykk og sier «jeg så ikke noe interessant», mens andre dykkere på samme sted syntes det var utrolig mye spennende å se? Da skulle du vært i Skarnsundet sist helg!

Gøy med marinbiologi og foto i Skarnsundet
Foto: Magnus Dahling

KLUBBNYTT

MARINBIOLOGIGøy med marinbiologi og foto i Skarnsundet

Er du en av de som kommer opp fra et dykk og sier «jeg så ikke noe interessant», mens andre dykkere på samme sted syntes det var utrolig mye spennende å se? Da skulle du vært i Skarnsundet sist helg!

  14. oktober 2020
Steinkjer Sportsdykkere traff blink da de inviterte til marinbiologi- og fotoworkshop med Torill Meistad og Tine Kinn Kvamme – det var mange som hadde lyst til å lære mer om livet i havet, både i klubben og ellers.

Sist helg møttes 15 dykkere fra nesten hele landet opp i Skarnsundet i Trøndelag for å lære mer om marinbiologi og undervannsfoto og nyte den herlige dykkingen i området.

Tritonia griegi

Nakensneglen Tritonia griegi var blant de spennende artene som dukket opp i Verrasundet. Foto: Heine Jensen


Stort engasjement og lærevilje

– Det var god stemning, stort engasjement, masse dykking og spennende læring. Vi tror alle fikk løftet kunnskapsnivået om livet i havet, spesielt om nakensnegler og andre små skapninger, forteller de to arrangørene.

Selvutnevnt «nudi-nerd» Tine Kinn Kvamme delte tips og inspirasjon. Dette fikk dykkerne prøve ut i vannet, alle meldte om nye og spennende erfaringer.

Området innerst i Trondheimsfjorden er kjent for sitt rike utvalg av nakensnegler, og deltakerne fant en rekke forskjellige arter.

Den mest spesielle var kanskje den sjeldne Tritonia griegi, som spiser koraller – og dem er det mange av i Verrasundet.

Hege Røkenes

Hege Røkenes var blant dem som hadde funnet veien til workshopen i Skarnsundet i helgen. Foto: Vigdis Dahling


Havedderkopp

Hva er egentlig en havedderkopp for slags dyr? Dette og mye annet fikk deltakerne vite mer om på workshopen. Foto: Hege Røkenes


Mange undervannsfotografer

I løpet av fire dykk og like mange økter med teori, deling av bilder, spørsmål og diskusjon lærte deltakerne blant annet at det finnes finnes kleptomaner i havet og hvem som er søskenbarn til brennmaneten.

– Jeg tror aldri dyrelivet i Skarnsundet har opplevd så mange blitser og fotolinser før, sier Vigdis Dahling fra Steinkjer Sportsdykkere, som deltok på workshopen.

Deltakernes erfaringsnivå varierte fra ferskinger uten kamera til de halvproffe med topp utstyr eller erfaring som folkeforskere i internasjonale prosjekter. Det var engasjert deling av bilder og diskusjon til langt utover kvelden på lørdag, og noen snek seg til et nattdykk på korallene i Verrasundet.

Agurkmanet

Nakensnegle


Det er et rikt dyreliv innerst i Trondheimsfjorden, og høsten er en flott tid for å oppleve det. Foto: Pål Kvaløy og Hege Røkenes


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS