Flere Diversnight-arrangementer avlyst

Økende koronasmitte og nye, strengere smitteverntiltak over hele landet fører til at klubber og dykkesentre over hele landet har avlyst sine Diversnight-arrangementer lørdag 7. november.

Flere Diversnight-arrangementer avlyst
Illustrasjon: www.freepik.com

DIVERSNIGHTFlere Diversnight-arrangementer avlyst

Økende koronasmitte og nye, strengere smitteverntiltak over hele landet fører til at klubber og dykkesentre over hele landet har avlyst sine Diversnight-arrangementer lørdag 7. november.

  6. november 2020
De tre siste ukene har flere enn 6000 blitt smittet med Covid-19 i Norge, melder NRK. Myndighetene har reagert med strengere retningslinjer både nasjonalt og lokalt, og flere dykkeklubber avlyser nå sine Diversnight-arrangementer – blant annet Slettaa Dykkerklubb i Haugesund.

– På grunn av koronasituasjonen har vi at Diversnight i regi av Slettaa Dykkerklubb avlyses i år. Vi synes det er veldig kjedelig, men ønsker ikke å bidra til smittespredning, skriver klubben i en melding på Facebook.

Tidligere har Gjesdal Dykkeklubb i Rogaland avlyst et fellesarrangement for fire klubber, der også Stavanger Dykkerklubb, Havhesten Undervannsklubb og Sandnes og Jæren Dykkerklubb skulle delta.

Diversnight

Lørdagens Diversnight-arrangementer står i fare mange steder i landet, på grunn av høye smittetall og strenge retningslinjer. Foto: Pixabay.com


Kan bli flere avlysninger

Byrået i Bergen har varslet at nye og strengere koronatiltak blir offentliggjort i løpet av dagen, og har allerede advart alle som har planlagt et arrangement i helgen om det kan bli nødt til å avlyse. Tiltakene vil også gjelde i nabokommunene.

Detaljene i de nye reglene er ikke kjent enda, men Diversnight-arrangementene til Askøy Sportsdykkerklubb, SUB-BSI og de polske dykkesentrene Pro Divers Norway og Lazar Diving står også i fare. Nemo i Bergen og Sotra Sportsdykkerklubb har allerede avlyst.

Møredykk på Ørsta har avlyst sitt Diversnight-arrangement, og deler to plakater med anbefalinger for smittevern og informasjon om strengere tiltak i regioner med høy smitte:

Anbefalinger

Smitteverntiltak

– På grunn av de nye smittevernstiltakene som trådte i kraft i dag, ser vi i styret oss dessverre nødt til å avlyse Diversnight i klubbens regi. Dette var veldig leit, men vi bidrar med dette i den nasjonale dugnaden for å begrense smittespredning, skriver Møredykk på Facebook.

Også i Trøndelag er det innført lokale restriksjoner, blant annet i Steinkjer komunne. Det har ført til at både Steinkjer Sportsdykkere og Bare Dykk har måttet avlyse Diversnight. Stjørdal Froskemannsklubb og Levanger Undervannsklubb har også valgt å avlyse.

Lenger sør i landet har både Arendal Undervannsklubb, ProDykk Oslo, Sandefjord Dykkerklubb og OSI Dykking valgt å avlyse sine arrangementer av smittevernhensyn.

Sjekk lokale anbefalinger

– Vi ser at Diversnight-arrangementer blir avlyst på grunn av nye retningslinjer for smittevern. Selv om dette er veldig leit, er det viktig å huske at vi er midt i en global pandemi og vi må alle gjøre vårt for å begrense smitten. Sjekk at de lokale retningslinjene tillater at arrangementet kan holdes, følg rådene for smittevern og hold god avstand, skriver Diversnight på Facebook.

Hvis du har planlagt et Diversnight-arrangement må sjekke du sjekke retningslinjene på kommunens nettsider og vurdere om det er forsvarlig. Brudd på smittevernreglene vil gi bøter på opp mot 20.000 kroner.

Det er registrert 43 dykkesteder på Diversnight i Norge. Pr. i dag klokken 11:00 har 14 steder måttet avlyse, eller har valgt å gjøre dette. Ytterligere fire står i fare når de nye retningslinjene offentliggjøres i Bergen.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS