Tiltalt for uaktsomt drap etter dødsbrann

Kapteinen på dykkebåten Conception er tiltalt for uaktsomt drap etter katastrofebrannen som tok livet av 34 dykkere ved Santa Cruz Island utenfor kysten av California i fjor.

Tiltalt for uaktsomt drap etter dødsbrann
Foto: U. S. Coast Guard

DØDSBRANNTiltalt for uaktsomt drap etter dødsbrann

Kapteinen på dykkebåten Conception er tiltalt for uaktsomt drap etter katastrofebrannen som tok livet av 34 dykkere ved Santa Cruz Island utenfor kysten av California i fjor.

  20. desember 2020
En føderal storjury har bestemt at det skal reises tiltale mot Jerry Boylan (67), som var kaptein på dykkebåten Conception da det brøt ut en dødelig brann ombord i september i fjor. Dette melder CBS Sacramento.

Tiltalen kommer etter at den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB) nylig kom frem til at manglende tilsyn var skyld i brannen på dykkebåten Conception, der 34 mennesker mistet livet.

Nyhetsinnslag fra CBS Los Angeles

34 tilfeller av uaktsomt drap

Etterforskningen viste at brannen sannsynligvis startet der gjestene ladet mobiltelefoner, kameraer, lykter og annet utstyr, og at overbelastning av det elektriske anlegget kan ha vært årsaken.

Samtlige av mannskapet på seks, inkludert kapteinen, lå og sov da brannen startet. Ifølge regelverket skal det være minst én person på vakt når passasjerene er i lugarene.

I tiltalen fremgår det blant annet det at Boylan ikke hadde sørget for å gjennomføre tilfredsstillende brannøvelser eller trening av mannskapet, og det var ingen på vakt den skjebnesvangre natten.

Conception

Foto: Ventura County Fire Department


– Et helvetes mareritt

Boylan overlevde ulykken sammen med fire av mannskapet, og har fått krass kritikk for ikke å ha gjort mer for å redde passasjerene. Nå må han svare for 34 tilfeller av uaktsomt drap.

– Som et resultat av kaptein Boylans manglende evne til å følge aksepterte sikkerhetsregler endte en fin dykketur i et helvetes mareritt da passasjerene ble fanget under dekk uten mulighet til å unnslippe, sa statsadvokat i Nick Hanna i en uttalelse gjengitt Los Angeles Times.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS