Hvor mye skalldyr trenger du?
Hvor mye skalldyr regner man egentlig per person når man skal rense dem? Og hva beregner man per person når man skal lage skalldyrfat?
Hvor mye skalldyr trenger du?
GOURMET

Hvor mye skalldyr trenger du?
Hvor mye skalldyr regner man egentlig per person når man skal rense dem? Og hva beregner man per person når man skal lage skalldyrfat?
  6. september 2021
☒   ANNONSE:
Skalldyr er egentlig en litt pussig betegnelse, fordi det omfatter to helt forskjellige dyregrupper: Krepsdyr og skjell. Begge deler kan man enkelt sanke når man dykker eller fridykker. Men hvor mye trenger man?

Vi lette litt på nettet og fant en fin oversikt hos Meny, som gav oss tillatelse til å gjengi den her.

LES OGSÅ
Slik renser du krabbe (meny.no)


– Skalldyr har ofte en del som skal renses vekk. Skallet, bein og paven skal fjernes, og da er det vanskeligere å beregne hvor mye man faktisk trenger for å ikke sitte sultne igjen etter måltidet, skriver Meny.

Så mye beregner du per person


  • Blåskjell: 500 g per person
  • Hjerteskjell: 500 g per person
  • Kamskjell: 3 stk per person (som forrett)
  • Reker: 500 g per person
  • Hummer: 1 stk à 300-500 g per person
  • Sjøkreps: 500 g eller ca 3-4 store sjøkreps per person
  • Kongekrabbe: 500 g per person
  • Hel, kokt krabbe: 1 krabbe à 400-500 g
  • Krabbeklør: 500 g per person
  • Krabbeskjell (ferdig renset): 1 stk per person


Blåskjell

Skjell er best om vinteren, mens krabben har høysesong på høsten.


500 gram til sammen


Dersom man skal ha flere typer skalldyr, halverer man mengden av hver. Dersom du ønsker å servere reker og blåskjell, beregner du 250 gram av hver per person.

Serverer du mer enn to typer skalldyr og skjell, kan du enkelt fortsette å dele mengden mellom antallet skalldyr du serverer på 500 gram.

Meny.no finner du også en lang rekke oppskrifter med fisk og skalldyr – for eksempel denne på et enkelt skalldyrfat.



Husk at dykkere ikke har lov til å fange hummer, og ikke glem å sjekke blåskjellvarselet dersom du plukker skjell fra mars til oktober.

Får du ikke tak i det du trenger på dykketuren er du sikkert velkommen innom hos Meny for å handle. Der finner du også alt tilbehøret du trenger til en festmiddag!

Opprinnelig publisert 16.02.2021

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar om nattdykking

    Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

    One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS