Endelig premiere på «Oceans»
Dykkerne har ventet med spenning på fjerde episode av naturserien A Perfect Planet – det er den som handler om havet. Se smakebiter fra episoden her!
Endelig premiere på «Oceans»
David Attenborough er programleder for A Perfect Planet. Foto: BBC Earth
DOKUMENTAR

Endelig premiere på «Oceans»
Dykkerne har ventet med spenning på fjerde episode av naturserien A Perfect Planet – det er den som handler om havet. Se smakebiter fra episoden her!
  25. februar 2021
Egentlig finnes det ikke fem verdenshav, men ett. De er forbundet av sterke krefter som knytter dem sammen, og både havstrømmene og tidevannet er uunnværlige for livet i havet.

To ganger i døgnet endres levekårene radikalt på grunn av tidevannet. Alt som lever på grunt vann må tilpasse seg høyvann og lavvann, og naturen har vist en forbløffende evne til å tilpasse seg denne spesielle nisjen.

Torsdag 25. februar klokken 22:00 forteller David Attenborough mer om livet i havet når fjerde episode av den britiske serien A Perfect Planet har premiere på BBC Earth.

Episoden byr blant annet på haier, hvaler, delfiner, manta, pingviner, øgler, korallrev, blekksprut og mye mer. Det er også et flott innslag om hvordan ærfugler skaffer seg mat i Saltstraumen.

Vi har ingen problemer med å gi denne episoden terningkast 6, så det er bare å legge ungene, skru av mobilen og sette seg godt til rette dersom du har tilgang til den.

Det har tatt fire år å produsere A Perfect Planet, som er spilt inn i 31 land på seks kontinenter. Naturscenene er ganske enkelt spektakulære!

LES OGSÅ
«A Perfect Planet» kommer på NRK


Havet inneholder 97% av verdens vannmasser, og dekker omtrent 361.000.000 km2 eller 71% av jordens overflate. Det totale volumet på 1,35 milliarder km3 tilsvarer 90% av biosfæren.

Det dypeste punktet ligger 11.035 meter under havoverflaten, mens gjennomsnittsdybden er 3.700 meter. Havet er soleklart det største habitatet og danner grunnlaget for alt liv på jorden, men under 20% av det er kartlagt.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på utstyr i sommer

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og gir deg muligheten til å spare masse på blant annet flaskesett, vinge med bakplate, computere og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS