Klassikere og rariteter under hammeren
De som er interessert i og eventuelt samler på historisk dykkerutstyr har noe å se frem til når LiveAuctioneers holder auksjon til helgen – her er det mange spennede objekter til salgs.
Klassikere og rariteter under hammeren
Alle foto: Liveauctioneers.com
NETTAUKSJON

Klassikere og rariteter under hammeren
De som er interessert i og eventuelt samler på historisk dykkerutstyr har noe å se frem til når LiveAuctioneers holder auksjon til helgen – her er det mange spennede objekter til salgs.
  1. mars 2021
☒   ANNONSE:
– Vår første auksjon i 2021 byr på noen svært sjeldne, antikke dykkerhjelmer med tilbehør fra sent 1800-tall. Det er også et stort utvalg av pusteventiler med dobbeltslange, skriver Liveauctioneers.com.

Nettauksjonen starter lørdag 6. mars og interesserte kan by på ikke mindre enn 339 forskjellige gjenstander. Her har vi plukket ut noen lekre smakebiter:

Ventilsett og klokker
Instrumenter
Auksjonen har et stort utvalg av forskjellige pusteventiler, instrumenter, klokker, kniver og blader og bøker, og man kan sikre seg en James Bond-aktig US Divers «Sea Hunter» Spearfishing Gun med hylster.

Spearfishing gun
Mistral

En klassisk Mistral pusteventil med gule dobbeltslanger fra US Divers. Foto: Liveauctioneers.com


De som er opptatt av dykkehistorie kjenner med sikkerhet til de tyske dykkepionerene Hans og Lotte Hass. De fikk etter hvert en serie med dykkerutstyr oppkalt etter seg, og mye av dette er til salgs.

Andre godbiter er en Draeger Type 138 rebreather, en sjelden Aqua Lung DESCO rebreather fra 1950-tallet og en Deco Brain dykkecomputer.

Dybdemålere
Rebreather og hjelm

Skal det være en Draeger Type 138 rebreather eller en Morse Model 15 Shallow Water Diving Helmet fra 1940-tallet? Foto: Liveauctioneers.com


Det er også et godt utvalg av forskjellige dykkerhjelmer, både den klassiske typen flere mer moderne varianter – og noen skikkelige rariteter som en Widolf Scuba Mask med hjelm og en Evinrude Hooka Mask.

Det er også noen nyere produkter blant det som tilbys, blant annet en Sea Quest Fusion BCD som sikkert er helt brukbar den dag i dag. Mesteparten av utstyret som selges er fra 1960- og 70-tallet.

Svømmeføtter
Undervannsfoto

Kamerautvalget er ikke helt digitalt – men noen disse modellene var faktisk i bruk helt til tidlig på 2000-tallet. Foto: Liveauctioneers.com


Man kan også skaffe seg en rekke gamle undervannskameraer, lykter, kniver og annet tilbehør til samlingen. Her er det bare å holde godt på lommeboken!

Det er allerede åpnet for å legge inn bud, så her er det bare å sette seg godt til rette og nyte bildene av alt det herlige utstyret og bla opp hvis det er noe man vil ha i samlingen.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS