Vil gjøre vrak mer tilgjengelige
Myndighetene på Malta har lagt frem en ny strategi for å fremme dykketurisme på øya, og vil blant annet legge til rette for at flere vrak kan dykkes året rundt.
Vil gjøre vrak mer tilgjengelige
Vraket av P-29 Boltenhagen i Cirkewwa er et populært landdykk. Foto: Christian Skauge
DYKKEMÅL

Vil gjøre vrak mer tilgjengelige
Myndighetene på Malta har lagt frem en ny strategi for å fremme dykketurisme på øya, og vil blant annet legge til rette for at flere vrak kan dykkes året rundt.
  25. mai 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Et av tiltakene er at stigene ved Maltas beste dykkesteder vil ikke lenger bli fjernet om vinteren, for å hjelpe dykkebransjen til å ta igjen det tapte etter pandemien.

Myndighetene vil også legge ut permanente moringer og sikre at det er parkeringsplasser nært dykkestedene, skriver Times of Malta.

Karwela

Vraket av Karwela på Gozo er tilrettelagt for dykkere. Foto: Christian Skauge


Den nye nasjonale strategien inneholder flere forslag til tiltak som skal fremme dykking og turisme, som er en svært viktig inntektskilde for Middelhavslandet.

Planene ble presentert av turistminister Clayton Bartolo på mandag, og strategien fokuserer på hvordan de økonomiske vilkårene for dykkebransjen kan bedres.

LES OGSÅ
Se vrakene på Gozo med nye øyne


Sikkerhet er en viktig del av planene, og det skal blant annet installeres TV-overvåkning i Cirkewwa, der det er mange dykkere. Båtførere og mannskap skal også få bedre opplæring.

Myndighetene skal også bidra til at dykkeindustrien får mer å gjøre gjennom å sørge for flere dykkeattraksjoner som kunstige rev og senking av flere vrak.

Vil ha flere vrak på Malta


Turistministeren opplyste på pressekonferansen at dette inkluderer å senke tankbåten Hephaestus, som gikk på grunn ved Qawra i 2018.

Den 60 meter lange tankeren skulle etter planen ha blitt senket på 30–40 meters dyp utenfor Qala lengst øst på Gozo i 2019, men dette skjedde ikke.Strategien ser også på potensialet for teknisk dykking til 50 meter og dypere meter, og det skal utarbeides en egen plan for dette.

Det skal også opprettes en ny etat som skal ha ansvaret for dykkerelatert infrastruktur på Malta, slik at dette ikke er spredd mellom flere etater slik det er i dag.

Kilde: Times of MaltaANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Kjempetilbud på Suex VR-T

  Denne uken er det 15–40% på hele butikken hos Bare Dykk. Spar tusenvis på tørrdrakter, computere og ventilsett – og få en Suex VR-T undervannsscooter til fantasipris!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS