To drept i haiangrep i Egypt
To kvinner ble drept av hai sør for Hurghada i Egypt med bare noen timers mellomrom. Den ene av dem skal ha snorklet, men den andre svømte.
To drept i haiangrep i Egypt
Sahl Hasheesh. Foto: Josh F. Drake (CC BY-SA 4.0)
HAIANGREP

To drept i haiangrep i Egypt
To kvinner ble drept av hai sør for Hurghada i Egypt med bare noen timers mellomrom. Den ene av dem skal ha snorklet, men den andre svømte.
  3. juli 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Myndighetene i Egypt meldte om dødsfallene på søndag. Haiangrepene skal imidlertid ha skjedd fredag, ifølge flere kilder.

– To kvinner ble angrepet av hai mens de svømte, skrev det egyptiske miljødepartementet på Facebook. Angrepene skal ha skjedd i Sahl Hasheesh.
Haiangrepene skjedde ca. 10 kilometer sør for Hurghada. Kart: Google Mpas


Den ene av de to omkomne var en 68 år gammel østerrisk kvinne. Hun fikk revet av en arm og et bein og var død ved ankomst på sykehuset, skriver Daily Mail.

Bare timer senere ble liket av en rumensk kvinne i slutten av 40-årene funnet omkring 600 meter bortenfor der det første angrepet fant sted.

LES OGSÅ
Hardt skadd etter haiangrep


Guvernøren for Rødehavet Amr Hanafi har stengt en strekning av kysten inkludert Hurghada i tre dager i påvente av at omstendighetene rundt haiangrepene undersøkes, melder Arab News.

Haiangrep skal være relativt sjelden i området. Ifølge Sky News skal dette være de første angrepene siden 2020.

Oceanic Whitetip

Hvitfinnet hai. Foto: Peter Kölbl (CC BY-SA 2.5)


I sammenheng med en video av angrepet som sirkulerer i sosiale medier hevdes det at det var en makrellhai (mako) som angrep den ene av turistene.

Dykking har ikke kunnet bekrefte dette. I en sak som omtaler et haiangrep i 2010 skriver imidlertid BBC at «makrellhaien er sjelden i Rødehavet, spesielt nært land».

LES OGSÅ
Drept av hvithai – 13 strender stengt


De fleste haiangrepene i Rødehavet forbindes med hvitfinnet hai, Carcharhinus longimanus, som kalles «oceanic whitetip» på engelsk.

Den svømmer ikke spesielt raskt, men er ifølge Wikipedia opportunistisk og aggressiv og regnes som en av de fem haiartene som er farligst for mennesker.

Det er ikke kjent om det er den samme haien som står bak begge angrepene.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for bransjen – de tar også imot ventilsett og flasker fra dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta Advanced-kurs hos OFDS

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på neste PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS