Bli med på Havjegeren 2023
– Er du årets mest allsidige undervanns­jeger? spør Frivannsliv, og inviterer til en spennende aktivitet med bærekraftig og allsidig høsting fra sjøen langs hele kysten.
Bli med på Havjegeren 2023
Foto: Frivannsliv
UV-JAKT

Bli med på Havjegeren 2023
– Er du årets mest allsidige undervanns­jeger? spør Frivannsliv, og inviterer til en spennende aktivitet med bærekraftig og allsidig høsting fra sjøen langs hele kysten.
  14. januar 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Med en langstrakt og spennende kyst varierer fangstene mye i de forskjellige landsdelene. Derfor er det viktig at alle kan delta, sier Simen Wilberg hos Frivannsliv.

Nå inviterer de til Havjegeren 2023. Her er det ikke om å gjøre å fange den største fisken, men å kunne vise til et så stort mangfold som mulig.

Lyr

Lyr gir 1 poeng – uansett hvor stor den er. Foto: Frivannsliv


– Her er ikke det ikke det å konkurrere som er hovedpoenget, men å utvikle seg som uv-jeger mot enda mer bærekraftig og selektiv fangst, sier Wilberg.

Han forteller at Havjegeren 2023 er en lavterskel aktivitet der alle kan delta, uansett alder, hvor de bor eller hvor erfarne de er.

LES OGSÅ
Slik vedlikeholder du dykkekniven


– Å mestre flere arter, og dermed flere jakt­former, er en fin måte å utvikle seg på som undervannsjeger, gjennom hele året, sier Wilberg.

Han håper aktiviteten kan motivere flere til å komme seg oftere i sjøen, lære mer om sitt eget nærområde, og ta turen til nye jaktmarker og knytte nye bekjentskap rundt om i landet.

Taskekrabbe

Krabber og kamskjell teller også i Havjegeren. Foto: Frivannsliv


På listen over arter som gir poeng finner man de vanligste fiskeartene, i tillegg til kamskjell, taskekrabbe, kongekrabbe og trollkrabbe.

Det er ikke lov å fange skater eller haier, leppefisker (unntatt berggylt), rognkjeks eller arter som er fredet for fritidsfiske. Deltakerne må også passe på minstemålet.

LES OGSÅ
Husk fredningstiden for kveite


I Havjegeren spiller vekten på fangsten ingen rolle: Hver art gir 1 poeng uansett om det er en kveite på 50 kilo eller en rødspette på 900 gram – eller et kamskjell, for den saks skyld.

Det er bare fangst tatt under fridykking i norske farvann som teller, og registreringen må gjøres innen sju dager – sammen med et bilde.

Husk minstemålet når du jakter


Som ekstra motivasjon stiller Frivannsliv med gavekort på 2.500, 1.500 og 500 kroner i premie til de som havner på pallen. Vinneren får i tillegg trofeet «Årets Havjeger».

– Det blir også trukket en tilfeldig vinner av et gavekort på 500 kr hver måned, forteller Wilberg, og oppfordrer uv-jegere over hele landet til å bli med.Juryen består av Aksel Engebråten Ørstavik, som leder Havjegeren 2023, sammen med Iben Engebråten Ørstavik og Simen Wilberg fra Frivannsliv.

På lenken under finner du mer informasjon, regelverk og innlogging hvor du kan registrere fangsten.
Opprinnelig publisert 01.01.2023ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis grunnkurs i fridykking

  Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke og vil lære mer? Meld deg på gratis grunnkurs på nett hos Frivannsliv.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS