Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.
Lyr med purre i kremet saus
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Lyr med purre i kremet saus
Denne middagen lager nærmest seg selv i stekepannen – og lyr er lett å få tak i for uv-jegere. Oppskriften har få ingredienser, men mye smak.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og lyr kan man jakte under vann eller fiske med stang.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Lyr med purre i kremet saus


  • Skjær lyr i porsjonsstykker
  • Rens og skjær purrene i tynne ringer
  • Rør sammen vann, crème fraîche, salt, pepper og kajennepepper, og hell det i en stekepannen
  • Ha i fisken og purre, sett på lokk og la trekke på middels varme til fisken er ferdig, 8–10 minutter




Retten serveres med poteter og en tomatsalat, gjerne med løk, olje og eddik. Til fire trenger du fire store tomater og en rød eller gul løk.

Det smaker også godt med litt grovt brød til – og det er nyttig tilbehør for å få med seg all den deilige sausen!



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Onsdagsdykk på Slemmestad

    Bli med Oslofjorden Dykkesenter til Bjerkåsholmen ved VEAS på Slemmestad onsdag 31. mai! Stedet passer for alle – og nå kan det være mye nakensnegler.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Rescue Diver hos Nemo til helgen

    Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS