Satte ny rekord for gjenvinning
I løpet av 2022 samlet Nofir inn 6.246 tonn kassert redskap fra fiskeri og oppdrettsnæring, deriblant 356 tonn garn og nesten 1.000 tonn trål – en betydelig økning målt mot 2021.
Satte ny rekord for gjenvinning
Foto: Nofir
MILJØ

Satte ny rekord for gjenvinning
I løpet av 2022 samlet Nofir inn 6.246 tonn kassert redskap fra fiskeri og oppdrettsnæring, deriblant 356 tonn garn og nesten 1.000 tonn trål – en betydelig økning målt mot 2021.
  20. mars 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– For det første er jo dette en kjempenyhet for miljø og klima som skånes for det som tidligere var avfall, og for besparelsene i klimagassutslipp, forteller Nofir-sjef Øistein Aleksandersen i et nyhetsbrev.

Totalt samlet Nofir inn 6.246 tonn redskap i 2022. Dette tilsvarer en reduksjon i klimagassutslipp på 16.400 tonn CO2-ekvivalenter.

Over 1.000 garn fjernet fra havbunnen


– En av de mest positive utviklingene for Nofir de siste årene har vært hvor mye mer som lar seg gjenvinne av det vi samler inn, sier Aleksandersen.

For oppdrettsnøter økte andelen som gikk til gjenvinning med 35% i 2022, noe både Nofir og oppdrettsnæringen er svært godt fornøyd med.

LES OGSÅ
Nytt senter mot marin forsøpling


– Vi mottok 356 tonn garn i fjor, og nesten 1.000 tonn trål. For førstnevnte er det snakk om en 100 prosent økning fra 2021, og for sistnevnte en økning på 68 prosent. Det er helt enkelt kjempebra, sier Aleksandersen.

– Det betyr at langt mer fiskeri- og oppdrettsredskap kan omgjøres til nye produkter, legger han til.

Nedslående rekord på opprenskingstokt


Siden 2011 har Nofir samlet inn nærmere 61.000 tonn redskap. Mesteparten kommer fra Norge, og inkluderer alt fra oppdrettsnøter og trål til tau og presenninger.

Redskapene brukes som råmateriale for gjenvinningsindustrien, og blir til Econyl® og en rekke ulike produkter som hagemøbler, bildeler og tekstiler.Aleksandersen forteller at selskapet er i gang med mange nye prosjekter, og ser at stadig fler ser verdien av å gjenvinne eller å bruke gjenvunnede produkter.

– For næringa sin del tror vi dette bidrar til at flere får opp øynene for de store investeringene som gjøres i bærekraft i de blå næringene, sier han.

Kilde: Nofir

Opprinnelig publisert 16.03.2023ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS