Slik vant han NM-kvaliken
David Gutteridge gikk av med seieren i første runde av NM i Undervannsfoto 2023. Her kan du se bildene han sendte inn og bli bedre kjent med kvalik-vinneren.
Slik vant han NM-kvaliken
Foto: David Gutterigde
UNDERVANNSFOTO

Slik vant han NM-kvaliken
David Gutteridge gikk av med seieren i første runde av NM i Undervannsfoto 2023. Her kan du se bildene han sendte inn og bli bedre kjent med kvalik-vinneren.
  27. august 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Det ble en topp plassering takket være en topp modell, forteller den fornøyde vinneren av første runde i NM i Undervannsfoto, David Gutteridge.

Bildene av dykkekompisen Afif Tabbara bidro sterkt til at han herjet i vidvinkelklassen, hvor han tok både første, fjerde og femte plass.

Undervannsjeger

Førsteplass i vidvinkelklassen. Foto: David Gutteridge


Prestasjonen blir ekstra imponerende når man husker på at fotografene bare kunne sende inn tre bilder i klassen. De kunne også sende inn tre makrobilder, og der fikk Gutteridge en tiendeplass.

– Makro er vanskelig, mye fordi jeg alltid har «feil» linse. Det er liksom aldri nok makromotiver, sier han med en latter.

Her arrangeres NM i UV-foto 2023


David Gutteridge er opprinnelig fra Portsmouth i England, men har bodd i Stavanger i flere år og representerer Stavanger Dykkerklubb i NM i UV-foto.

Han foretrekker en vidvinkellinse på kameraet, og tar aller helst bilder av dykkevenner – og svært gjerne dykkevenner på et vrak.

Undervannsjeger

Fjerdeplass i vidvinkel. God samarbeid med modellen er viktig! Foto: David Gutteridge


Favorittlinsen er en 8-15mm fisheye, et allsidig vidvinkelobjektiv som byr på en viss fleksibilitet takket være zoom-muligheten.

Vrakbildene han tar vekker stadig oppsikt, fordi han bruker en helt spesiell teknikk for å lyssette dem – og mange lurer på hvordan han gjør det.

Vrak

Dette spektakulære vrakbildet kom på 5. plass i kvalifiseringen. Foto: David Gutteridge


Ved hjelp av lang lukkertid, et stativ og lykter får han frem kvaliteter i bildene som få eller ingen gjør ham etter.

– Jeg maler med lys. Når man bruker lang lukkertid kan man bruke lykter for å belyse vraket akkurat slik man vil, forteller han til Dykking.

Kutling

Denne kutlingen kom på 10. plass i kvalifiseringen. Foto: David Gutteridge


David Gutterigde er uten tvil en av våre mest kreative undervannsfotografer. På Instagram er han kjent som @stavanger_scuba, og poster jevnlig bilder til nærmere et par tusen følgere.

Hvis du fulgte med på EM i Undervannsrugby i Stavanger i fjor har du sikkert sett noen av dem – han var offisiell fotograf for mesterskapet.

LES OGSÅ
David Gutteridge bli Ikelite-ambassadør


Bildene hans vekker oppsikt langt utenfor Norges grenser, og tidligere i år ble han spurt om å være ambassadør for den amerikanske produsenten Ikelite.

– Jeg er veldig stolt av å være ambassadør for Ikelite, sammen med mange andre fantastisk dyktige fotografer. Jeg har brukt Ikelite-utstyr helt siden jeg begynte å ta bilder under vann, forteller han.

Tigerorm

Disse to vakre tigerormene nådde ikke opp blant de ti beste bildene. Foto: David Gutteridge


Nå gleder han seg til NM-finalen, som arrangeres på Kvitsøy utenfor Stavanger fra 29. august til 3. september – og han har noe å forsvare:

I 2021 ble han Norgesmester da mesterskapet ble arrangert i Stokmarknes. I fjor måtte han nøye seg med den litt sure fjerdeplassen.Det blir ingen enkel oppgave å stikke av med NM-gullet i årets finale, og men som har tenkt å slå David Gutterdige må hente frem sitt aller beste.

– Det blir spennende å se hvordan det går i år. Det er mange gode fotografer som er med og konkurransen blir nok knallhard, avslutter han.

Kutling

Denne kutlingen nådde ikke opp blant de 10 beste i makroklassen. Foto: David Gutteridge


David Gutteridge David Gutteridge David Gutteridge
Stavanger Dykkerklubb

Dykket siden: 2008

UV-foto siden: 2009

Antall dykk: Ca. 1.500

Sertifikat: GUE TEC1

Vidvinkel eller makro: Vidvinkel!!

Favorittmotiv: Venner, eller helst venner på vrak

Favoritt dykkested: Lysefjorden

Ønskedrømmen: Military Museum i Aqaba i Jordan

Kamera + utstyr: Nikon Z7 i Ikelite UV-hus, 2 x DS 160 Ikelite blitser, forskjellige lykter

Annet: Ikelite-ambassadør, Norgesmester i UV-foto i 2021.

Følg ham i sosiale medier!


Facebook
Instagram
Sketchfab
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Den 7. utgaven av boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Den finnes både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann på en uke.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS