Makabert funn på vraket av Wilhelm Gustloff

En polsk dykker som forsvant på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen for sju år siden har sannsynligvis blitt funnet. Liket ble hentet opp av dykkere fra den polske marinen.

VRAKMakabert funn på vraket av Wilhelm Gustloff

En polsk dykker som forsvant på vraket av Wilhelm Gustloff i Østersjøen for sju år siden har sannsynligvis blitt funnet. Liket ble hentet opp av dykkere fra den polske marinen.

  4. juli 2019
Dykkeren har vært savnet siden 2012, og ble funnet fastklemt i vraket den 6. juni. Dette melder det polske nettstedet TFN. Levningene bar naturlig nok preg av å ha ligget lenge i vannet, og skal undersøkes neste uke for å få bekreftet identiteten.

Polske myndigheter sier at det er sannsynlig at det er den savnede dykkeren som er funnet.

Vraket er fredet

Det over 200 meter lange tyske flyktningeskipet Wilhelm Gustloff ligger omtrent 40 kilometer fra den polske østersjøkysten, og var et populært dykkemål frem til 1994 da vraket ble fredet som krigsgrav.

Levningene av den savnede dykkeren ble funnet i forbindelse med en ekspedisjon for å dokumentere vraket på vegne av polske myndigheter.

Dykkerne som var sammen med den savnede i 2012 har hevdet at de dykket på vraket av et tankskip som ligger sju kilometer fra Wilhelm Gustloff.Vraket av Wilhelm Gustloff ligger på ca. 60 meters dyp omtrent 40 kilometer utenfor den polske østersjøkysten.


Kan vente seg reaksjoner

Hvis det nå blir klart at de faktisk dykket på Wilhelm Gustloff er det flere som kan vente seg strenge reaksjoner, skriver den polske nettsiden.

Wilhelm Gustloff ble senket av den sovjetiske ubåten S-13 den 30. januar 1944. Skipet hadde nærmere 11 000 flyktninger ombord, og av disse omkom rundt 9 600 mennesker, inkludert rundt 5 000 barn. Forliset regnes som verdens verste katastrofe til sjøs. Vraket ligger på rundt 60 meters dyp.

Kilde: www.thefirstnews.com.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Kom og dykk i verdens sterkeste malstrøm!

  Undervannsfotografene Vidar Skålevik og Siv P. Ystebø fra WeDive.no har vært på besøk i Saltstraumen, og har delt en video av de fantastiske scenene som utspiller seg i den sterke strømmen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;