Se alle episodene av «Havforskerne»

Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet. I serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

Foto: Skjermdump

DOKUMENTAR

   

FORSKNINGSe alle episodene av «Havforskerne»

Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet. I serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

  11. mars 2020
I TV-serien "Havforskerne" kan du følge den spennende hverdagen til forskerne ved Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen. Serien byr på mange flotte undervannsscener!

Her kan du se alle de åtte episodene av «Havforskerne»:


Episode 1: Bli med havforsker Stian Stiansen på et av hans første strandnot-tokt for å se hvordan forskerne finner ut hva som lever nært fjæra.


Episode 2: Norges første marine bevaringsområde ligger i Tvedestrandsfjorden, og havforskerne er spente på å se hvilken effekt det har.


Episode 3: Landvikvannet ved Grimstad er det eneste ferskvannet i Norge hvor det finnes sild. Hvordan kom de hit, og hvordan overlever de?


Episode 4: De siste 10-20 årene er forekomstene av kysttorsk blitt kraftig redusert. Forskerne undersøker Tvedestrandsfjorden for å lære mer.


Episode 5: Stillehavsøstersen har kommet til kysten vår de senere årene, og havforskerne undersøker utbredelse og reproduksjonshastighet.


Episode 6: Hummerbestanden er truet, og det er opprettet flere reservater. Havforskerne tar prøver ved Lindesnes og langs sørlandskysten.


Episode 7: Hvor stort er egentlig problemet med spøkelsesfiske? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som faktisk ligger på havbunnen.


Episode 8: Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. Bli med forskningsskipet G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.

TV-serien "Havforskerne" ble produsert av Media Service AS for Havforskningsinstituttet i 2015, og ble sendt på TV Agder og andre lokale stasjoner.

#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.