Grottebryllup: – Vi går for verdensrekord!

Ina Trælnes og Jani Santala tar sikte på verdensrekord når de gifter seg 10. august. De har invitert 70 gjester til et underjordisk bryllup i Plura – verdens største bryllup som krever at man må grottedykke for å overvære seremonien.

NYHETER

   

GROTTEDYKKINGGrottebryllup: – Vi går for verdensrekord!

Ina Trælnes og Jani Santala tar sikte på verdensrekord når de gifter seg 10. august. De har invitert 70 gjester til et underjordisk bryllup i Plura – verdens største bryllup som krever at man må grottedykke for å overvære seremonien.

  16. juli 2019
– For oss er dette den absolutte kjærlighetshistorien! Dykkemiljøet er som familie for oss, og vi er glade for at så mange mennesker fra hele verden kommer for å feire den store dagen vår, sier den kommende bruden Ina Trælnes.

Brudeparet er identiske med paret som driver dykkesenteret Visit Plura i Plurdalen i Nordland – godt kjent blant grottedykkere, men kanskje ikke blant alle andre.

– Et perfekt sted å gifte seg

De to traff hverandre gjennom grottedykkingen, og derfor er det perfekt å gifte seg i Plura. Seremonien finner sted i et av de tørre kamrene i Pluragrotten, nylig omdøpt til «kapellet».

– Det er til og med en alterformet steinformasjon der, sier Ina Trælnes.Ida Trælnes og Jani Santala på et av de mange treningsdykkene som er gjennomført i forkant av det uvanlige bryllupet. Foto: Pekka Tuuri


Over 70 grottedykkende gjester

For å komme til «kapellet» må brudeparet og gjestene dykke 450 meter inn i grotten, gjennom vakre marmorpassasjer som har blitt gravet ut av vannet gjennom millioner av år. Maksdybden på bryllupsdykket er ca. 32 meter.

Over 70 grottedykkende gjester fra hele verden er invitert, og enkelte kommer helt fra Singapore, Japan og Thailand. Totalt er det ventet over 200 gjester til det unike bryllupet.De av gjestene som skal overvære selve seremonien dypt inne i fjellet må svømme inn denne åpningen for å komme til «kapellet». Foto: Pekka Tuuri


– For de som ikke kan være med inn i grotten blir seremonien overført direkte på store skjermer. Vi har med oss et profesjonelt filmeteam og en av verdens ledende undervannsfotografer, Pekka Tuuri, som bryllupsfotograf, forteller Trælnes.

Les mer på www.visitplura.com.


Fakta om Plura:
Plura er Nord-Europas sørste vannfylte grotte, og ligger 35 km fra Mo i Rana i Nordland. Grotten ble oppdaget av britiske geologer i 1965, og er ca. 130 meter dyp og omkring 2,6 kilometer lang. Vanntemperaturen ligger på 2–8°C, vannet er krystallklart og grotten har spektakulære marmorformasjoner. Omkring 300 dykkere besøker Plura hvert år.

ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.