Nå kan du spise skjell her

Hvis du er lysten på deilige, hvitvinsdampede blåskjell må du huske på å sjekke blåskjellvarselet før du plukker den selv. Den kommende uken er det stort sett trygt i sør, men i nord bør du heller gå på butikken.

Foto: Tor André Johannessen

GOURMET



Nå kan du spise skjell her

Hvis du er lysten på deilige, hvitvinsdampede blåskjell må du huske på å sjekke blåskjellvarselet før du plukker den selv. Den kommende uken er det stort sett trygt i sør, men i nord bør du heller gå på butikken.

  27. juli 2019
Mattilsynets blåskjellvarsel oppdateres en gang i uken fra midten av mars til ut oktober, og det tas prøver på 36 steder langs kysten. Dermed kan du sjekke om det er trygt å spise skjell fra ditt distrikt.

Den kommende uken bør man ikke spise skjell fra Trondheimsfjorden, Helgelandskysten og nord til Bodø. Heller ikke i Bergenstraktene kan man være trygg, og Mattilsynet har flere røde varsler her. I Troms kan man spise skjell.



I Rogaland er det generelle varslet at man kan spise skjell med måte, mens det på Sørlandet og i Ytre Oslofjord ikke er noe problem å plukke og spise skjell på egen hånd. I Indre Oslofjord er rådet tydelig – IKKE spis skjell.

Varselet gjelder frem til fredag 2. august. Sjekk ditt område på Mattilsynets blåskjellvarsel.



ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.