Spennende vrakfunn i Randsfjorden

Vi har ikke så mange vrak i ferskvann, og det er sjelden det dukker opp nye. Derfor er funnet på 19 meters dyp i Røykenvika i Randsfjorden ekstra spennende.

Foto: Joachim Korsmo

NYHETER

VRAKSpennende vrakfunn i Randsfjorden

Vi har ikke så mange vrak i ferskvann, og det er sjelden det dukker opp nye. Derfor er funnet på 19 meters dyp i Røykenvika i Randsfjorden ekstra spennende.

  27. juli 2019
Vraket ble funnet av Joachim Korsmo og Morten Liaklev, som er medlemmer i Ringerike Trollingklubb. De har en Simrad sonar fra Ramotech i Bodø, og da vraket dukket opp på 19 meters dyp like utenfor 5-knopsmerket på sørsiden av Røykenvika ved Brandbu ble de to nysgjerrige.

Derfor dro de tilbake med en Blueye-drone for å undersøke vraket. Sidescanbildet viser at båten er omtrent 15 meter lang og 4 meter bred, og ved hjelp av dronen kunne de få noen bilder av vraket.

Disse ble lagt ut i Facebook-gruppa «Vi som liker Randsfjorden« og på siden «Nautilus Trolling» i går kveld, og vi har fått lov å bruke dem i denne saken.

– Det finnes mer enn ørret og røye i dette vatnet, skriver Morten Liaklev på Facebook.

Det er fortsatt uklart hva slags båt det dreier seg om, og bladet Dykking har ingen informasjon i vår vrakdatabase. På bildene ser det ut til å være en åpen båt som har vært lastet med ved.

– Det kunne vært et ypperlig oppdrag for Hjelpekorpset i Brandbu, for trening i bruk av undervannskameraet deres, skriver Stian Ødegård, som tipset oss om saken.Dette skal være den nøyaktige posisjonen på vraket.


Røykenvika er kanskje mest kjent for ulykka for omtrent 1150 år sida, da Halvdan Svarte gikk gjennom isen og druknet – men nå blir stedet kanskje mer kjent for vrakdykking.

Se bildene av vraket her:


Foto: Foto: Joachim Korsmo/Morten Liaklev


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS