Nyhetsarkiv - Januar 2020:

 • Messekalenderen for 2020 er justert for korona

  Information
  10 januar 2020
  I løpet av året arrangeres det mange dykkemesser og konferanser over hele verden, i tillegg til en del reiselivsmesser som kan være interessante for dykkere. Her får du oversikten for 2020.
 • Har du sett den nye nettbutikken?

  Information
  31 januar 2020
  En ny nettbutikk med dykkerutstyr fra blant annet BARE, Hollis og Atomic så «nattens lys» den 1. februar. Satsingen kommer fra Trøndelag, og tar mål av seg til å gjøre netthandel enklere for dykkere.
 • Ventilsett virket perfekt etter tre år på bunnen

  Information
  31 januar 2020
  I 2016 måtte Per Wichstad dumpe utstyret sitt på et dykk ved Svinesund etter at han fikk problemer. Han fant igjen utstyret på samme sted tre år senere – og ventilsettet fungerte utrolig nok som det skulle!
 • Nye regler for båter med opptil 12 passasjerer

  Information
  31 januar 2020
  Sjøfartsdirektoratet har ferdigstilt en ny forskrift for fartøy som fører inntil 12 passasjerer. Forskriften trer i kraft 1. februar 2020, og gjør det enklere for barnehager, skoler og leirskoler å ta med barn ut i båt.
 • Sipadan endrer datoene for stenging

  Information
  30 januar 2020
  Det er rangert som et av verdens beste dykkesteder, med strenge regler for å begrense antall dykkere. Nå endrer myndighetene datoene for når Sipadan stenges – og det kan bety problemer hvis du allerede har bestilt en reise.
 • Ancistrus AS søker yrkesdykker snarest

  Information
  30 januar 2020
  Ancistrus AS i Skien inspiserer, rengjør og vedlikeholder drikkevannsbassenger for kunder i hele Norge. Nå søker selskapet en dykker for rask tiltredelse i fast stilling.
 • 55-årig kvinnelig dykker omkom i ulykke

  Information
  29 januar 2020
  En svensk kvinne omkom tirsdag formiddag etter et dykk på det populære dykkestedet El Cabrón på Gran Canaria. Kvinnen var på Kanariøyene på ferie med venner og familie.
 • Poseidon Cyklon X med bedre frostsikring

  Information
  29 januar 2020
  Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.
 • Florida Keys og Key West er perfekt for dykking og snorkling

  Information
  28 januar 2020
  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
 • Gående haier oppdaget utenfor Australia

  Information
  28 januar 2020
  Fire nye haiarter som bruker finnene til å gå på bunnen har blitt oppdaget i farvannet mellom Australia og Papua Ny-Guinea – og forskerne forventer å finne enda flere.
 • Her er vinnerbildene fra World Shootout

  Information
  27 januar 2020
  Vinnerne i fotokonkurransen World Shootout ble offentliggjort på scenen på Boot i Düsseldorf på søndag. Det ble en norsk gullmedalje – se alle vinnerbildene her!
 • 75 år siden D/S Havbris gikk ned

  Information
  27 januar 2020
  Den 27. januar 1945 grunnstøtte D/S Havbris i storm og forliste utenfor Søgne. Det 79 meter lange vraket står rett opp og ned på bunnen og er i svært god stand. Bli med på et dykk på et av Sørlandets flotteste vrak!
 • Fotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

  Information
  26 januar 2020
  Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.
 • Vellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

  Information
  26 januar 2020
  Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.
 • «Dive In» med Jill Heinerth – episode 1

  Information
  25 januar 2020
  Hun verdenskjent innenfor grottedykking og utforskning, instruktør, teknisk dykker og Suunto-ambassadør. I en serie på fire deler forteller Jill Heinerth om dykkefysiologi og hvordan dykkecomputeren din virker.
 • To skip ble senket i Eidsfjorden for 75 år siden

  Information
  25 januar 2020
  Den 25. januar 1945 ble D/S Ilse Fritzen og D/S Bjergfin angrepet av britiske Mosquito-fly. Begge skipene ble senket, og vrakene ligger på 40–60 meters dyp utenfor Nordeidet i Eidsfjorden ikke langt fra Askvoll.
 • Kommer på kino: Miracle in the cave

  Information
  24 januar 2020
  Vi husker vel alle den dramatiske kampen for å redde de 12 guttene fra fotballaget «Wild Boars» som var fanget dypt inne i en grotte i Thailand sommeren 2018. Filmen om redningsaksjonen har kinopremiere 6. februar.
 • Topp foredragsholdere på Clean Ocean 2020

  Information
  24 januar 2020
  Nå er det bare to uker til Clean Ocean Conference går av stabelen på Scandic Maritim i Haugesund. Her kan du se et intervju med initiativtakerne og få oversikt over programmet og foredragsholderne.
 • Unikt vrakfunn i Europas største innsjø

  Information
  23 januar 2020
  Russiske dykkere har identifisert vraket av Walamon Luostari i Ladogasjøen øst for St. Petersburg. Det 30 meter lange dampskipet ble senket i et flyangrep i 1940, under den finske vinterkrigen.
 • Shearwater Teric i Limited Edition-utgave

  Information
  23 januar 2020
  I anledning det nye tiåret lanserer Shearwater en spesialutgave i begrenset opplag av den populære klokkecomputeren Teric, med matt gullfarget klokke og knallrød rem.
 • NDF med ny Facebookside for UV-rugby

  Information
  22 januar 2020
  Norges Dykkeforbund har opprettet en ny Facebook-side hvor de skal promotere og komme med informasjon om denne fartsfylte og spennende idrettsgrenen.
 • Nyt vinteren med en tørrdrakt fra Ursuit

  Information
  22 januar 2020
  Med riktig tørrdrakt er du varm og komfortabel og kan dykke hele året. Oslofjorden Dykkesenter har et godt utvalg av drakter både for damer og herrer.
 • Forskerne vil vite mer om denne skapningen

  Information
  21 januar 2020
  Et forskningsteam som jobber med krystallmaneten Aequorea håper dykkere og undervannsfotografer kan hjelpe dem med arbeidet. Har du sett den i vinter? Da vil de gjerne høre fra deg!
 • Få med deg Natur&Foto-dagen

  Information
  21 januar 2020
  Den 25. januar 2020 arrangeres Natur&Foto-dagen i Oslo Konserthus. Det blir en spennende dag med kåring av vinnerne i Nordic Nature Photo Contest og noen svært interessante foredrag.
 • Innstramming i turistfisket vil ramme UV-jakt

  Information
  20 januar 2020
  Nærings- og fiskeridepartementet har sendt et forslag til regelendringer i turistfisket på høring. Regjeringen vil blant annet stramme inn på hvem som kan ta med fisk ut av landet – og det rammer også undervannsjegere.
 • Nytt på markedet: Aqua Lung Sphera X

  Information
  20 januar 2020
  Er du på utkikk etter maske du kan bruke både til dykking og fridykking? Sphera X er strømlinjeformet, har lavt volum og kurvede glass – og trives like godt på dypet som på grunna.
 • Dykketreff: Ny app for dykkere og fridykkere

  Information
  19 januar 2020
  En ny, hendig app gir deg oversikt over tidevann, vær og dybdekart på dine favorittsteder, slik at du lett kan planlegge gode dykkeopplevelser.
 • To tragiske grotteulykker på to dager

  Information
  19 januar 2020
  To separate dødsulykker i England og i Frankrike har gitt grottedykkermiljøet en sjokkstart på det nye året. De omkomne ble hentet ut av grottene etter begge ulykkene.
 • Critters of Harstad – makroliv i mørketiden

  Information
  18 januar 2020
  Sikten er gjerne god på denne tiden av året, og vrakdykkerne nyter de få timene med dagslys som finnes. Lengst nord i landet er det mørketid, og da kan det lønne seg å bruke tiden på småkryp i stedet.
 • Hvordan kan man oppnå 30 knop ved å koke vann?

  Information
  18 januar 2020
  Mange av vrakene vi dykker på er gamle dampskip. Har du noen gang tenkt på hvordan de fikk fremdrift? Her kan du lære mer om hvordan kjelene på dampdrevne krigsskip fungerte.
 • Hvorfor er det brennmaneter i sjøen nå?

  Information
  17 januar 2020
  De fleste av oss forbinder brennmaneter med sommeren. Men den siste måneden har Havforskningsinstituttet fått en rekke meldinger om maneter langs sørvest-kysten. Hvorfor de kommer denne vinteren er et lite mysterium.
 • Visit Plura holder kurs i grotteredning

  Information
  17 januar 2020
  Hvis du er grottedykker er du sannsynligvis mer opptatt av sikkerhet enn gjenomsnittlig. Nå arrangerer Visit Plura kurs i grotteredning, uken før Plurauka 2020 går av stabelen.
 • Masse spennende å lese i Dykking 4/2019!

  Information
  16 januar 2020
  I denne utgaven av Dykking kan du bli med til Gulen, og du kan lese mer om funnet av minesveiperen M-101. Du kan også kose deg med en stor artikkel fra Socorro i Mexico – mantaens kongedømme.
 • Se fridykkernes største fangster i 2019

  Information
  16 januar 2020
  Når man driver med fridykking og undervannsjakt er det alltid gøy når det blir skikkelig fangst. Frivannsliv har delt de største fangstene fra fjoråret med oss, og avslører hvem som vant Juletorsken 2019.
 • Mange observasjoner av brugde i 2019

  Information
  16 januar 2020
  I løpet av fjoråret fikk Havforskningsinstituttet melding om 43 brugdeobservasjoner langs norskekysten, etter at de gikk ut og ba publikum om å rapportere sine observasjoner.
 • Ny mini-ROV: Oceanbotics SRV-8

  Information
  15 januar 2020
  Oceanbotics SRV-8 er batteridrevet, og er utviklet for å være brukervennlig, fleksibel og håndterbar. Den kan utstyres med en rekke forskjellige tilbehør – dette er fremtidens ROV!
 • Ledige stillinger hos Gass og Pusteservice

  Information
  15 januar 2020
  GPS AS i Drøbak utvider staben og søker en butikkmedarbeider som skal ha ansvar for Hydroscand-produktene, og en servicetekniker til pusteutstyr, elektriske systemer, video, lys og kommunikasjon.
 • Se hva som står på bunnen ved restaurant Under

  Information
  14 januar 2020
  Den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor har gjennomført nok et prosjekt i Norge. Denne gangen har han plassert en statue av en mann på bunnen utenfor restaurant Under på Lindesnes.
 • Strengere regler for fiske av leppefisk

  Information
  14 januar 2020
  Fiskeridirektoratet innfører krav om ny og mindre åpning i teinene og at bruken av ruser fases ut i fisket etter leppefisk. Kvoten på 18 millioner fisk forblir derimot uendret.
 • Se vinnerbildene i Ocean Art 2019

  Information
  13 januar 2020
  Vinnerne i den prestisjefylte Ocean Art Underwater Photo Competition 2019 har blitt annonsert. Her kan du se de fantastiske vinnerbildene i konkurransen, som ble arrangert for åttende gang.
 • Nytt på markedet: Apeks MTX-RC

  Information
  13 januar 2020
  Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.
 • Gratis dykkecamp på Strømtangen fyr

  Information
  13 januar 2020
  I samarbeid med Fredrikstad Dykkerklubb og Sandefjord Dykkerklubb inviterer Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler til dykkecamp på Strømtangen fyr fra 17.–19. januar 2020 for å finne spøkelsesteiner.
 • Klart for første runde i NM i UV-foto 2020

  Information
  12 januar 2020
  NM i undervannsfoto 2020 er i gang, og deltakerne kan nå sende inn bilder for å kvalifisere seg. De 15 beste går videre til finalen hvor det skal kjempes om både NM-tittel og kongepokal.
 • PADI Pro Reunion Party hos Nemo

  Information
  12 januar 2020
  Er du eller har du vært PADI Pro og har lyst å komme tilbake i status eller bare treffe likesinnede for en dykkeprat? Da er det bare å møte opp på PADI Pro Reunion Party hos Nemo i Bergen!
 • For de minste: Anders finner ting i havet

  Information
  11 januar 2020
  Vi har samlet seks klipp fra Barne-TV på NRK hvor Anders dykker etter spennende ting i havet. Se klippene sammen med barna og se de små skattene Anders finner på bunnen!
 • Kommunal belønning til Steinkjer Sportsdykkere

  Information
  11 januar 2020
  Etter sterk innsats med ryddeaksjoner i 2019 mottok Steinkjer Sportsdykkere nylig anerkjennelse og belønning fra kommunen. Klubben fjernet 3,7 tonn søppel fra havbunnen i løpet av fjoråret.
 • Dødsbrannen kan skyldes overbelastning

  Information
  09 januar 2020
  Brannen som tok livet av 34 mennesker på liveaboarden Conception kan skyldes overbelastning av det elektriske anlegget. Det var heller ingen på vakt den skjebnesvangre natten, slik reglene krever.
 • Snart søknadsfrist for turistfiske av kongekrabbe

  Information
  09 januar 2020
  Turistbedrifter og reiselivsbedrifter kan nå søke Fiskeridirektoratet om tillatelse til å fangste kongekrabbe i kvoteregulert område i 2020. Nytt av året er individuelle, garanterte kvoter etter ønsket behov.
 • Nytt på markedet: Waterproof Body X

  Information
  08 januar 2020
  Når du vil holde deg varm og ha maksimal isolering mot kaldt vann er Waterproof Body X og Body 2X tingen. Undertøyet finnes i dame- og herremodell, i to forskjellige tykkelser.
 • Utslippet i Drammensfjorden mindre alvorlig enn fryktet

  Information
  08 januar 2020
  Politi og brannvesen var raskt på plass i Svelvik da det ble meldt om en lekkasje i formiddag. Det er uklart hva som var kilden til utslippet, som sannsynligvis er diesel. Politihelikopteret og et fly ble satt inn for å skaffe oversikt.
 • Vil forby leppefisk som lusespisere

  Information
  08 januar 2020
  Dødeligheten blant såkalt «rensefisk» i norske oppdrettsanlegg er en mørk side ved oppdrett, som de færreste vet om. Rensefisken bør få bli vanlig fisk igjen, mener Naturvernforbundet.
 • Tidenes innsats mot spøkelsesredskaper

  Information
  07 januar 2020
  Dykkeklubbene har gjort en fantastisk innsats for miljøet i 2019, og har funnet og rapportert inn over 4 000 redskaper på havbunnen. Én klubb utmerker seg spesielt og står alene for over 25% av det totale antallet.
 • Havbruk til havs – 11 områder identifisert

  Information
  07 januar 2020
  Fiskeridirektoratet har kartlagt og identifisert områder som kan være egnet for havbruk til havs, og tilrår 11 områder som kan være aktuelle for konsekvensutredning i første omgang.
 • Fire knalltøffe camodrakter fra Frivannsliv

  Information
  06 januar 2020
  Å være litt usynlig når man skal drive med undervannsjakt er ikke så dumt – det hjelper ikke å advare fisken med grelle neonfarger! Frivannsliv har flere kamuflasjedrakter i sortimentet.
 • 80 år siden Frankenwald gikk ned

  Information
  06 januar 2020
  Den 6. januar 1940 ble D/S Frankenwald tatt av strømmen i Steinsundet på Vestlandet, grunnstøtte og sank på rundt 40 meters dyp. Et av Norges aller mest populære vrak fyller dermed 80 år.
 • Project Baseline inviterer til dugnad under vann

  Information
  05 januar 2020
  I forbindelse med Klimafestivalen som arrangeres i januar skal Project Baseline rydde havbunnen utenfor SALT i Oslo. De inviterer alle som har lyst til å gjøre en innsats for miljøet til å bli med.
 • Verdens rikeste bank er i havet

  Information
  05 januar 2020
  Gjennom animasjonsfilmen «My Bank» med den lille fisken Laila forteller forskere i hvorfor det er viktig å vite mer om de store fiskebankene. Stemmen bak den artige skapningen er komiker Trine Lise Olsen.
 • Mangler du brukermanualen? Her får du hjelp!

  Information
  04 januar 2020
  Iblant trenger man faktisk å lese instruksjonsmanualen til undervannshuset eller blitsen – men hvem sparer på sånt? Fortvil ikke, det finnes et nettsted som kanskje kan hjelpe deg.
 • Har du en fjerdeklassing? Bli med på Batterijakten!

  Information
  04 januar 2020
  Batterijakten er en landsomfattende klassekonkurranse for å samle inn batterier til gjenvinning. I fjor ble det samlet inn nesten 111 tonn batterier – og nå kan fjerdeklassingen din være med på årets aksjon.
 • Nytt på markedet: Stilig og lett ryggsekk fra Mares

  Information
  04 januar 2020
  Det alltid kjekt å ha med seg en praktisk ryggsekk. Hvis du trenger en ny kan du sjekke siste nytt fra Mares – Cruise Dry BP18 er lett, robust og beskytter tingene dine mot vær og vind.
 • Konferanse om marin forsøpling: Clean Ocean 2020

  Information
  03 januar 2020
  Haugesund blir vertskapsby når Europas første miljøkonferanse med fokus på marin forsøpling av havbunnen arrangeres i februar. Arrangører er Slettaa Dykkerklubb og miljøforeningen Hummerhuset.
 • Ingen endring i kongekrabbefisket i 2020

  Information
  03 januar 2020
  Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt at det ikke skal gjøres endringer i hvem som får delta i kongekrabbefisket i 2020. Det er fortsatt lov for dykkere å ta krabbe vest for 26° øst.
 • Deadline i Underwater Photographer of the Year 2020

  Information
  02 januar 2020
  Nå er det ikke lenge igjen til fristen for å delta i en av verdens største UV-fotokonkurranser går ut – du har frem til midnatt i morgen dersom du vil være med å kjempe om heder, ære og en lang rekke flotte premier.
 • Introkveld: Yoga for dykkere og fridykkere

  Information
  02 januar 2020
  Oslofjorden Dykkesenter inviterer til introkveld i yoga for dykkere og fridykkere med Kaja Høgås. Yoga kan gi mange fordeler under vann. Nysgjerrig? Ta turen til OFDS i Drøbak!
 • Grottedykking: The Underground Eiger

  Information
  01 januar 2020
  I 1975 startet Geoff Yeadon og Oliver «Bear» Statham utforskningen av grottesystemet Keld Head i Yorkshire i England, og gjennomførte flere rekorddykk. Se dokumentaren her!
 • Nye fylker – oppdatert klubbregister

  Information
  01 januar 2020
  Stortinget vedtok i 2017 at flere fylker skulle slås sammen fra 1. januar 2020, og fra i dag er det bare 11 fylker i Norge. Vi har oppdatert klubbregisteret – sjekk at vi har riktige opplysninger på din klubb!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS