Nyhetsarkiv - August 2019:

 • Fant bilvrak ved Tromøya

  Ikke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.
 • Tecline frameless i to nye farger

  Information
  20 august 2019
  Den populære modellen Super View kommer nå i oransje og lys rosa, slik at man kan sette et mer personlig preg på dykkerutstyret. Tecline leverer nå frameless-masker i seks forskjellige farger.
 • I dag starter Aqua Nor i Trondheim

  Information
  20 august 2019
  I dag starter Aqua Nor, verdens største messe for akvakultur-teknologi. I Trondheim Spektrum møter du over 500 utstillere og rundt 20 000 besøkende fra hele verden. Det er eget Forskningstorg og gratis adgang for studenter.
 • Stemningsrapport fra Lofotuka 2019

  Information
  19 august 2019
  Harstad Sportsdykkerklubb arrangerte nylig Lofotuka, et årlig arrangement som samler dykkere fra hele landet for å oppleve den fantastiske tareskogen og det yrende marine livet som finnes i Lofoten. Se video nederst i saken!
 • PADI Green Star Award™ til OFDS

  Information
  19 august 2019
  Oslofjorden Dykkesenter har fått en PADI Green Star Award™ for sin miljøvennlige forretningspraksis og sitt engasjement for å bevare miljøet under vann.
 • Nesten hele landet kan spise skjell

  Information
  19 august 2019
  Denne uken er midt i blinken dersom du er glad i blåskjell og liknende delikatesser fra havet. Mattilsynets blåskjellvarsel viser at det er trygt å spise skjell i nesten hele landet.
 • Bli med på Nordisk Mesterskap i undervannsfoto

  Information
  18 august 2019
  Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) er i år vertskap for Nordisk Mesterskap i undervannsfoto, og nå inviterer de fotografer fra hele Norden til å bli med.
 • Nye hemmeligheter på havets bunn

  Information
  18 august 2019
  I kveld er National Geographic tilbake med en ny sesong av serien «Hemmeligheter på havets bunn». I seks episoder tømmes havet for å avsløre hva som skjuler seg på bunnen.
 • 1dykkeklubb fyller 15 år og skifter navn

  Information
  18 august 2019
  1Dykkeklubb i Bergen fyller 15 år og feirer jubileet med å skifte navn til Bergen Dykkeklubb. Klubben har over 100 medlemmer og holder høy aktivitet med faste dykketurer.
 • Vet du hva du har lov å fange?

  Information
  17 august 2019
  Det er ikke alle som vet hvilke arter det er lov å fiske eller jakte på. Noen er totalfredet hele året, mens andre kan fanges i visse områder eller til bestemte tider. Her får du oversikten.
 • Savnet fridykker funnet i god behold

  Information
  17 august 2019
  Den unge mannen tidlig i 20-årene som ble meldt savnet i natt, er funnet i god behold på land. Det melder Politiet i Agder på Twitter. Leteaksjonen er dermed avsluttet.
 • Vil du dykke på vraket i Randsfjorden?

  Information
  17 august 2019
  Vraket som ble funnet i Randsfjorden i slutten av juli har fått mye oppmerksomhet, og finnerne har blitt kontaktet av flere som ønsker å dykke på det. Her deler de den nøyaktige posisjonen og annen nyttig informasjon.
 • Fridykker i 20-årene meldt savnet i natt

  Information
  17 august 2019
  En mann tidlig i 20-årene ble meldt savnet ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder i 02:30-tiden i natt. Mannen har på seg våtdrakt og skal ha dykket etter krabber. En stor leteaksjon med flere nødetater og mannskaper fra Røde Kors pågår nå.
 • Bli med på et vrakdykk med ROV

  Information
  16 august 2019
  Rasmus Haraldseide har filmet vraket av D/S «Olof» i Kopervik med en hjemmelaget ROV. Vraket ligger på rundt 40 meters dyp, men nå kan du bli med på et dykk uten å bli våt på beina!
 • Har du lyst til å lære bort dykkerglede?

  Information
  16 august 2019
  Har du lyst til å bli divemaster, dykkeinstruktør eller fridykkerinstruktør? Du kan gjøre dykking til din jobb på heltid eller deltid! Du får vite mer når Oslofjorden Dykkesenter arrangerer PADI Pro Night.
 • Åpent dialogmøte om forvaltning av kongekrabbe

  Information
  16 august 2019
  Fiskeridirektoratet region Nord inviterer til det årlige åpne dialogmøtet om forvaltning av kongekrabbe, og ønsker innspill til tema for reguleringsprosessen for 2020.
 • Dykkere besøkte vraket i Randsfjorden

  Information
  15 august 2019
  Det første dykket på vraket som ble oppdaget i Røykenvika i Randsfjorden i slutten av juli ble nylig gjennomført av dykkere fra Gjøvik Froskemannsklubb. Se video og bilder her!
 • Lær mer om mat i fjæra

  Information
  15 august 2019
  Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!
 • Vakker kortfilm fra Lygnstøylsvatnet

  Information
  14 august 2019
  «Rising Water» handler om fortiden, nåtiden og fremtiden og utforsker menneskets plass i kosmos, og de spektakulære undervannsscenene er filmet i Lygnstøylsvatnet. Se filmen her – og få med deg «bakomfilmen» samtidig!
 • Få GRATIS flybilletter til Egypt!

  Information
  14 august 2019
  DykkeBazaar i samarbeid med Turkish Airlines tilbyr nå GRATIS flybilletter tur/retur Hurghada eller Sharm el Sheikh til alle medlemmer i klubbene som er tilsluttet Norges Dykkerforbund.
 • Oppdrettsindustriens giftdumping dreper rekene

  Information
  14 august 2019
  Hvorfor tillater regjeringen at dette skjer og hvor lenge skal oppdrettsindustrien få lov å fortsette å forgifte fjordene våre? Regjeringen omtaler havet som et av sine viktigste satsingsområder, men det fremstår mer som fine ord når man ser konsekvensene av regjeringens uansvarlige politikk, skriver Toine C. Sannes.
 • Kjempeinnsats av dykkeklubbene

  Information
  13 august 2019
  I første halvår av 2019 har dykkeklubbene i Norge hentet opp hele 2 372 tapte teiner, ruser, garn og andre fiskeredskaper langs kysten. Det går frem av tall fra appen «Fritidsfiske».
 • Snart klart for Aqua Nor 2019 i Trondheim

  Information
  13 august 2019
  Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. Snart presenteres de siste nyhetene i Trondheim.
 • Nå kan gåten om geléballene bli løst

  Information
  12 august 2019
  Dykkere fra Arendal Undervannsklubb kom onsdag og torsdag over to av de merkelige geléballene som har vært mye omtalt i det siste. De fikk tatt en vevsprøve, og nå kan forhåpentligvis forskerne løse mysteriet.
 • Se video fra rekordbryllupet i Plura

  Information
  12 august 2019
  Lørdag 10. august giftet Ina Trælnes og Jani Santala seg inne i Pluragrotten, og satte verdensrekord etter at både brudeparet og gjestene hadde dykket 450 meter inn i fjellet.
 • Se video fra Norges svar på «Thistlegorm»

  Information
  11 august 2019
  Dampskipet Sao Paulo kom til Norge lastet med krigsmateriell sammen med de tyske invasjonsstyrkene 9. april 1940. I lasten hadde hun 21 motorsykler og 57 andre kjøretøyer.
 • Meld fra om tapt fiskeredskap!

  Information
  11 august 2019
  Fiskeridirektoratets årlige tokt etter tapte og gjenstående fiskeredskaper starter ca. 15. august, med M/S «Liafjord». Ta kontakt hvis du vet om mistet fiskeredskap – og bidra til å hjelpe ved å dele dette!
 • Gull og sølv i VM i undervannsrugby

  Information
  10 august 2019
  Damelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!
 • Dokumentar: Haisommeren i 1916

  Information
  10 august 2019
  I 1916 var det haisommer på riktig på Jersey-kysten i USA: Mellom 1. og 12. juli ble fire mennesker drept og en skadd i haiangrep, og befolkningen gikk amok for å ta livet av "udyrene". Se dokumentaren her.
 • Nytt tørrhanskesystem fra Fourth Element

  Information
  09 august 2019
  Fourth Element har lansert Ellipse, et intuitivt og effektivt tørrhanskesystem som skal være enkelt å montere. Den ergonomiske formen gir plass til større hender uten at ringen blir for omfangsrik.
 • Se dokumentaren "Havets Helter" her!

  Information
  09 august 2019
  Redningsselskapet jobber for å trygge livet langs kysten i Norge. Båtturister, fiskere og andre sjøfolk opplever en følelse av trygghet og lettelse når den hvite og røde redningsskøyta dukker opp.
 • Kelvin Murray holder foredrag på NordicTEC

  Information
  08 august 2019
  Arrangørene av NordicTEC 2019 i Bergen melder at Kelvin Murray er bekreftet som foredragsholder, og publikum får dermed en unik mulighet til å treffe en av verdens mest kjente ekspedisjonsledere.
 • PADI kjøper Bonniers dykkemagasiner

  Information
  08 august 2019
  Bonnier-konsernets Dive Media Group, som inkluderer bladene Scuba Diving, Sport Diver og Skin Diver, har blitt kjøpt av PADI for en ukjent sum. Overtakelsen skjedde umiddelbart.
 • Ergonomiske munnstykker fra Tecline

  Information
  07 august 2019
  Tecline har en ny serie ergonomiske munnstykker av silikon på markedet. Munnstykkene kommer i seks forskjellige farger, og fås hos dykkebutikker over hele landet.
 • Invitasjon til NM i undervannsfilm 2019

  Information
  07 august 2019
  Norges Dykkeforbund inviterer til det andre offisielle norgesmesterskapet i undervannsfilm, som arrangeres som innsendingskonkurranse.
 • De underlige og den merkelige boksen

  Information
  06 august 2019
  Eremittkrepsen Muskelbunten og eremittkrepssjørosen Tanja lever et rolig liv i skjærgården helt sør i Norge. Men en dag endrer alt seg. Hjemmet deres blir ødelagt av søppel, og to vennene blir tvunget til å legge ut på en farlig reise.
 • Dykmässan i Göteborg 14.–15. mars 2020

  Information
  06 august 2019
  – Etter årets suksess med 3 500 besøkende og 70 utstillere i Eriksbergshallen, holdes Dykmässan på samme sted neste år.
 • Fantastiske undervannsscener fra Norge

  Information
  05 august 2019
  Espen Rekdal er en av våre beste og mest erfarne undervannsfotografer og filmskapere. Vi fant denne perlen på hjemmesidene hans – her er det bare å se, lære og nyte!
 • One Ocean blir Shearwater-forhandler

  Information
  04 august 2019
  One Ocean Dive Resort har blitt forhandler for Shearwater, og tilbyr nå sine kunder de avanserte dykkecomputerne som har blitt populære både blant sportsdykkere og tekniske dykkere.
 • Hva er korallbleking? Og kan det stoppes?

  Information
  04 august 2019
  Korallrevene har eksistert i millioner av år, men hvis klimaendringene fortsetter kan dette århundret være deres siste. Lær mer om hva som forårsaker korallbleking her.
 • Se «Haisommer» på gratis utekino!

  Information
  03 august 2019
  Det finnes vel ikke en kulere thriller å vise på utekino enn klassikeren «Haisommer»? I august inviterer bydel Tjuvholmen til gratis utekino ved sjøen.
 • Guider i Rødehavet må på haikurs

  Information
  03 august 2019
  Chamber of Diving and Water Sports, som blant annet har ansvar for dykkesikkerheten i den Egyptiske delen av Rødehavet, pålegger alle dykkeguider og instruktører å ta et shark awareness-kurs.
 • Bare tre måneder til Diversnight

  Information
  02 august 2019
  Snart er det klart for det internasjonale nattdykket, bedre kjent som Diversnight. Dykkere over hele verden deltar på arrangementet – skal du være med i år? Sett kryss i kalenderen!
 • Bifangst av sjøpattedyr må rapporteres

  Information
  02 august 2019
  Fiskeridirektoratet minner om at alle yrkesfiskere som fisker med båter over 15 meter og som får bifangst av sjøpattedyr plikter å rapportere dette til Fiskeridirektoratet. Konsekvensene av å ikke rapportere kan bli store for norsk fiskeeksport.
 • Dragefisk-invasjon på Kypros

  Information
  01 august 2019
  Etter at antallet dragefisk har økt dramatisk i det østlige Middelhavet finansierer nå EU et prosjekt for å kontrollere bestanden. «Wanted dead or fried» står det å lese på plakater i havnen i Larnaca på Kypros.

ANNONSE

 • Fant bilvrak ved Tromøya

  Ikke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.
 • Tecline frameless i to nye farger

  Den populære modellen Super View kommer nå i oransje og lys rosa, slik at man kan sette et mer personlig preg på dykkerutstyret. Tecline leverer nå frameless-masker i seks forskjellige farger.
 • I dag starter Aqua Nor i Trondheim

  I dag starter Aqua Nor, verdens største messe for akvakultur-teknologi. I Trondheim Spektrum møter du over 500 utstillere og rundt 20 000 besøkende fra hele verden. Det er eget Forskningstorg og gratis adgang for studenter.
 • Stemningsrapport fra Lofotuka 2019

  Harstad Sportsdykkerklubb arrangerte nylig Lofotuka, et årlig arrangement som samler dykkere fra hele landet for å oppleve den fantastiske tareskogen og det yrende marine livet som finnes i Lofoten. Se video nederst i saken!
 • Fant bilvrak ved Tromøya

  Ikke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.
 • Kjempeinnsats av dykkeklubbene

  I første halvår av 2019 har dykkeklubbene i Norge hentet opp hele 2 372 tapte teiner, ruser, garn og andre fiskeredskaper langs kysten. Det går frem av tall fra appen «Fritidsfiske».

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

 • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
 • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
 • MILJØ: Tropiske korallrev under press
 • FORSKNING: Artsdetektiven
 • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
 • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
 • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
 • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
 • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.