Flere dykkesentre må stenge dørene

De strenge tiltakene som innføres i Oslo-området på grunn av utbruddet av det muterte koronaviruset får konsekvenser for flere dykkesentre.

Flere dykkesentre må stenge dørene
Foto: NIAID/Flickr.com (CC BY 2.0)

KORONAVIRUSFlere dykkesentre må stenge dørene

De strenge tiltakene som innføres i Oslo-området på grunn av utbruddet av det muterte koronaviruset får konsekvenser for flere dykkesentre.

  23. januar 2021
Helse- og omsorgsminister Bent Høie la i morges frem de nye smitteverntiltakene som innføres i 10 kommuner i Oslo-området i kjølvannet av utbruddet av det muterte koronaviruset i Follo fredag.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stoppe utbruddet, sa Høie da han la frem tiltakene på en digital pressekonferanse.

Prodykk

Prodykk på Svestad er blant dem som rammes av de nye tiltakene.


Alle kjøpesentre, butikker og utsalgssteder stenges, med unntak av apotek, matbutikker og bensinstasjoner. Tiltakene gjelder fra klokken 12:00 i dag og ut neste uke, altså til og med søndag 31. januar 2021.

De berørte kommunene er Oslo, Nesodden, Frogn, Nordre Follo, Ås, Indre Østfold, Moss, Vestby, Våler og Enebakk.

Disse dykkesentrene rammes:Ved siden av påbudet om at butikker skal stenge pålegges virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs å holde stengt. Det er derfor ikke mulig å gjennomføre dykkekurs.

– De nye koronatiltakene fører til at vi stenger fra klokken 12:00 i dag og holder stengt til og med 31. januar, opplyser Prodykk på Facebook.

Oslofjorden Dykkersenter holder til på Vollen Marina i Asker kommune, som ikke er omfattet av de nye tiltakene. De bekrefter at de holder åpent som normalt.

LES OGSÅ
Siste nytt om dykking og koronaviruset


Den svært smittsomme mutasjonen av koronaviruset oppsto i Storbritannia, der smittetallene har vært høye den siste tiden.

Det muterte viruset har spredd seg til flere land i Europa, og nye opplysninger tyder på at mutasjonen også kan være mer dødelig.

Til nå er det registrert 55 tilfeller av den britiske varianten i Norge, ifølge VG. Dette kan imidlertid stige raskt dersom situasjonen ikke kommer under kontroll.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Dykkeparadiset Nord-Sulawesi

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS