Miljøpris til Arendal Undervannsklubb
Arendal Undervannsklubb er kåret til «Årets Naturverner 2020» i Arendal for jobben med å rydde Raet Nasjonalpark for spøkelsesteiner. Prisen deles ut av Naturvernforbundet.
Miljøpris til Arendal Undervannsklubb
Foto: Geir Eliassen/Arendal Undervannsklubb
KLUBBNYTT

Miljøpris til Arendal Undervannsklubb
Arendal Undervannsklubb er kåret til «Årets Naturverner 2020» i Arendal for jobben med å rydde Raet Nasjonalpark for spøkelsesteiner. Prisen deles ut av Naturvernforbundet.
  20. februar 2021
Arendal Undervannsklubb har markert seg som en av dykkeklubbene som er flinke til å rydde spøkelsesteiner og annet mistet fiskeutstyr.

De har fokusert spesielt på Raet nasjonalpark, der Havforskningsinstituttet anslår at det kan ligge så mye som 10.000 tapte fiskeredskaper.

LES OGSÅ
Her kan det ligge 10.000 tapte fiskeredskaper


Når får klubben anerkjennelse for innsatsen i form av prisen «Årets Naturverner 2020», som deles ut av Naturvernforbundet i Arendal.

– Arendal Undervannsklubb har over lengre tid engasjert seg for det som foregår på havbunnen, det vanlige folk ikke ser og har kunnskap om. Allerede i 2014 satte de spøkelsesfiske på agendaen sammen med Havforskningsinstituttet, skriver Naturvernforbundet på Facebook.

Prisutdeling

Geir og Anita Eliassen med diplomet fra Naturvernforbundet. Foto: Naturvernforbundet i Arendal/Facebook


Klubben har hentet opp hele 532 redskaper fra midten av 2016 til midten av 2020, og har bidratt sterkt i prosjektet «Tiltak mot spøkelsesfiske i Raet nasjonalpark».

– Arendal Undervannsklubb har i 2020, et år med store Covid-19 restriksjoner, bidratt med et betydningsfult naturvern, heter det videre i begrunnelsen.

Klubben har gjennomført 103 dykk med rydding som fokus, og har vært ryddet langs en kystlinje som tilsvarer ca. 31.000 meter. Det har resultert i 3.156 kg avfall opp fra havet.Geir Eliassen og Arendal Undervannsklubb har blant annet samarbeidet med Havforskningsinstituttet om å lage denne informasjonsvideoen. Video: Havforskningen/YouTube


Under TV-aksjonen i høst bidro Arendal Undervannsklubb med en ryddeaksjon i Pollen i Arendal, og hentet opp 352 kg søppel.

– Geir Eliassen i Arendal Undervannsklubb har vært en spydspiss, og har formidlet budskapet gjennom en rekke bilder fra havbunnen, som er med å bevisstgjøre befolkningen, avslutter Naturvernforbundet.

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Wee Marine satser miljøvennlig

  Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS