NDF får 10 millioner til rydding
Norges Dykkeforbund har fått en rekordstor gave fra Sparebankstiftelsen DNB, som gir forbundet hele 10 millioner kroner til fortsatte ryddeaksjoner under vann.
NDF får 10 millioner til rydding
Søgne Dykkerklubb har fjernet tusenvis av spøkelsesteiner og annet søppel de siste årene.
KLUBBNYTT

NDF får 10 millioner til rydding
Norges Dykkeforbund har fått en rekordstor gave fra Sparebankstiftelsen DNB, som gir forbundet hele 10 millioner kroner til fortsatte ryddeaksjoner under vann.
  9. juli 2021
☒   ANNONSE:
– Dette er fantastiske nyheter for miljøet og marint liv, og for aktiviteten i klubbene, sier generalsekretær Stian Olsen Kaiander i Norges Dykkeforbund.

Midlene skal gå til å videreføre dugnaden med å fjerne marint avfall ut 2024, der medlemsklubbene har gjort en stor innsats de siste årene.

Miljøpris til Arendal Undervannsklubb


Med nye midler håper og tror forbundsstyret og administrasjonen at enda flere klubber med, og at flere dykkere blir medlem i en av forbundets rundt 160 medlemsklubber.

– Gaven fra Sparebankstiftelsen DNB er en anerkjennelse av innsatsen klubbene våre over det ganske land har lagt ned i frivillige ryddeaksjoner, sier president i NDF Gry Henriksen.

LES OGSÅ
Årets første ryddeaksjon i Steinkjer


Sparebankstiftelsen DNB tildeler midler til formål innenfor natur og friluftsliv, og målet er blant annet til å bidra til læring og inspirasjon til å ta vare på naturen.

Norges Dykkeforbund mottok første tildeling fra stiftelsen i 2015, og har siden den gang gjort en stor innsats med rydding under vann.

Dugnadsarbeidet har også belyst det alvorlige miljøproblemet som marin forsøpling er.

NTNUI ryddet havbunnen på Solsiden


Gode erfaringer og kunnskap om gjennomføring av ryddedugnader gjør at dykkeforbundet står godt rustet til å intensivere arbeidet og få med enda flere klubber på denne viktige dugnaden.

– Vi gleder oss til å følge Dykkeforbundet i den kommende prosjektperioden, sier Eva Grothe, rådgiver i Sparebankstiftelsen DNB.Norges Dykkfeorbund forteller at de gleder seg til å fortsette arbeidet med å tilrettelegge for frivillige ryddeaksjoner, og at de nå kan kjøpes inn mer ryddeutstyr.

– Gaven fra Sparebankstiftelsen DNB skaper en ramme og en forutsigbarhet for prosjektet som ikke andre aktører gir. Vi kan fortsette våre dugnader med å fjerne marint avfall, spøkelsesredskaper og bedre forholdene for marint liv i havet, skriver NDF.

Kilde: Norges Dykkeforbund

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS