Vi har testet appen Divemap
Divemap lover dykkere en app med oversikt over vrak, dykketurer, loggbok og andre nyttige funksjoner. Vi har tatt en kikk på innholdet og funksjonene.
Vi har testet appen Divemap
DYKKEAPP

Vi har testet appen Divemap
Divemap lover dykkere en app med oversikt over vrak, dykketurer, loggbok og andre nyttige funksjoner. Vi har tatt en kikk på innholdet og funksjonene.
  17. oktober 2021
– Vår visjon er å løfte dykkermiljøet til nye høyder ved å tilrettelegge for aktivitiet. En komplett pakke med alt en dykker trenger, sier gründerne bak Divemap.

Det er med andre ord ikke noe å si på ambisjonsnivået – men lever appen opp til forventningene?

Divemap

Skjermdump fra App Store


– Vi har allerede over 1.000 nedlastinger, og har fått gode tilbakemeldinger fra brukerne, forteller Martin Støland Hansen fra Stavern Dykkerskole.

Sammen med Jørgen Henriksen står han bak den nye appen, som til nå har henholdsvis 5,0 og 4,5 stjerner i App Store og på Google Play.

Dette finner du i appen


Divemap tilbyr registrering av dine dykk, arrangering og påmelding på dykketurer, registering av klubbdykk med rapportering til NDF og oversikt over vrak, klubber og dykkebutikker i hele Norge.

  • Sjøkart med dybdekurver for dykking
  • Koordinater, dybde og informasjon om 1.450 svrak
  • Papirløs loggføring av dykk med individuelle ikoner i kart
  • Oversikt over dykkeklubbene
  • Arranger og delta på dykketurer i hele Norge
  • Loggføring av kurs- og klubbdykk
  • Finn nærmeste luftfylling, dykkeskole, dykkeklubb, verksted og butikk


Divemap finnes for både iOS og Android, og er tilgjenglig for alle. Den kan lastes gratis ned fra App Store eller Google Play.

Divemap

Kart som viser noen av vrakene i Ålesund (skjermdump).


Kartløsningen


I kartmodus kan du velge mellom et vanlig kart eller sjøkart med dybdekurver. Ved å trykke og holde kan du registrere et dykk eller opprette en dykketur.

Kartet viser også dykkeklubber og dykkesentre over hele landet. Dykketurer og arrangementer dukker også opp, og man kan melde seg på med et tastetrykk.

Divemap

Foreløpig kan man ikke se aktive dykketurer i en listevisning, men utviklerne opplyser til Dykking at dette er noe av det de jobber med akkurat nå.

Noen steder er det så mange vrak at det kan være vanskelig å finne annen informasjon. Kartlagene kan skrus av og på ved hjelp av filter-ikonet øverst til høyre på skjermen.

LES OGSÅ
Last ned appen «Fritidsfiske»


Dykkelogg privat og for klubben


Når man logger sine egne dykk i appen får man en enkel oversikt over dykkene. Foreløpig kan man ikke legge inn navn på dykkestedet eller vraket.

Man kan heller ikke angi et dobbeltsett som flasketype, og sikten må oppgis i et eksakt antall meter – i stedet for «15-20 meter». Vi savner også muligheten til å legge inn en kommentar, og håper det kommer noen forbedringer her.

Divemap

Dessverre kan ikke appen kobles til dykkecomputeren, men vi har forståelse for dette – det ville kreve et enorm utviklingsarbeide, hvis det i det hele tatt er mulig.

LES OGSÅ
Alt du trenger å vite om Suunto D5


Det er på klubbsiden loggingen virkelig har noe for seg. Divemap samarbeider med Norges Dykkerforbund om elektronisk loggføring av kurs- og klubbdykk.

Alle dykkerne på et klubbdykk kan logges samtidig, og dette gir fin oversikt for klubben og nyttig statistikk for NDF.

Dykkesertifikater


I appen kan man legge inn hvilke sertifiseringer man har. Dette er ikke er noe gyldig bevis for sertifiseringen, og er dermed ikke til noen hjelp når man står på dykkesenteret og vil være med på et dykk eller leie utstyr.

Vi foreslo at det ville være en forbedring hvis man kunne laste opp et bilde av sertifikatet – da ville appen faktisk vært til reell nytte som dokumentasjon.

Divemap

– Dette er en veldig god idé, og noe vi vil se på så snart som mulig, sier Støland Hansen til Dykking.

Man kan velge mellom en rekke utdanningsorganisasjoner og sertifikater – men det er også en del som mangler, for eksempel PADI RecTec.

Ny app for deg som skal ut og reise


Haugevis av vrak – men usikre posisjoner


Appen byr på posisjoner på en lang rekke vrak langs hele kysten. Informasjonen ser ut til å komme fra Dykkepedia.no, som eies av Norges Dykkeforbund.

Mange av posisjonene er ikke nøyaktige, og dette har allerede blitt påpekt av brukere i App Store. Det mangler også beskrivelser på mange av vrakene.

Divemap

Informasjonen kan dermed ikke nødvendigvis brukes til å faktisk dykke, men det er inspirerende å se hvilke vrak som finnes i et område man planlegger å besøke.

– Vi jobber med å åpne for at brukerne skal kunne evaluere og kommentere vrak. Med denne løsningen vil det bli en mer presis oversikt, sier Støland Hansen.

Det er mulig å søke etter vrak ved å bruke ikonet øverst til høyre på skjermen.

Hjelp 113-appen vet alltid hvor du er


Dykketurer og arrangementer


Divemap tilbyr både klubber, privatpersoner og dykkesentre mulighet til å legge inn sine egne dykketurer og arrangementer.

Dette gjør man ved å trykke og holde på kartet, og deretter legge inn den nødvendige informasjonen. For å finne en dykketur sjekker man området man ønsker og klikker på ikonet for å melde seg på.

Divemap

Appen kan være en fin måte å annonsere turer og arrangementer på, men det er usikkert om klubbene vil benytte muligheten. De opererer ikke kommersielt, og har allerede distribusjonskanaler til medlemmene.

Vi kan også se for oss at dykkesentrene ikke nødvendigvis er glade for at det dukker opp aktører som tilbyr billige dykketurer i deres område.



Kontinuerlig utvikling


– Appen er ikke helt ferdig, men vi syntes det var viktig å få den ut i stedet for å flikke i månedsvis. Vi er lydhøre overfor brukerne og forsøker å få med så mange forbedringer som mulig, sier Martin Støland Hansen.

Utviklerne jobber stadig med å forbedre appen, og vil gjerne ha tilbakemeldinger fra brukerne. For ordens skyld nevner vi at nyhetene i appen leveres av Dykking.



Konklusjon


Divemap inneholder masse nyttig informasjon og er et nyttig verktøy for dykkere. Søkefunksjonen er god og dekker både vrak, klubber og turer.

Appen virker dog noe uferdig, og har noen mangler og litt forbedringspotensiale. Mange av vrakposisjonene er ikke nøyaktige nok til å bruke for å dykke, og det mangler beskrivelser.

Utviklerne jobber kontinuerlig med forbedringer og ny funksjonalitet. Det er et pluss at appen er gratis og tilgjengelig for både Android og iOS.




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS