Besøkssenter legges til Horten
Miljødirektoratet har besluttet at det nye besøkssenteret for Oslofjorden skal legges til Horten. Senteret skal åpne for publikum allerede til høsten.
Besøkssenter legges til Horten
Formidlingsarbeid knyttet til livet i Oslofjorden er viktig. Foto: Inspiria science center
HAVMILJØ

Besøkssenter legges til Horten
Miljødirektoratet har besluttet at det nye besøkssenteret for Oslofjorden skal legges til Horten. Senteret skal åpne for publikum allerede til høsten.
  9. april 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Økt kunnskap i befolkningen er viktig for at alle bidrar best mulig til å ta vare på fjorden. Derfor er det veldig bra at vi nå får på plass et besøkssenter for Oslofjorden, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Klima- og miljødepartementet lanserte Helhetlig tiltaksplan for en ren og rik Oslofjord med et aktivt friluftsliv våren 2021.

LES OGSÅ
Oslofjorden: Kan pasienten reddes?


Tiltaksplanen skal mobilisere til innsats hos alle, og ett av tiltakene i planen er opprettelse av et Oslofjordsenter. Målet er å øke befolkningens evne og lyst til å bidra i ivaretakelsen av Oslofjorden.

– Oslofjorden betyr mye for mange, både dyr og mennesker. Horten kommune og Inspiria science center tilbyr samlet sett den beste løsningen for et besøkssenter som når befolkningen i hele Oslofjordregionen, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.
Besøkssenteret for oslofjorden skal ligge på Karljohansvern i Horten.


Etter en grundig vurdering av fire gode søkere har Miljødirektoratet valgt å autorisere løsningen Horten kommune og Inspiria science center har presentert.

Horten og Inspiria har inngått partnerskap om samarbeid med Kongsberg Maritime og Bastø Fosen i tillegg til en rekke andre institusjoner.

– Vi har særlig vektlagt søkerens løsning for lokalisering og utforming og samarbeid med ulike aktører. De har også en solid plan for virksomhet og drift som sikrer at senteret kan åpne allerede høsten 2022, sier Hambro.

LES OGSÅ
Oslofjorden får eget besøkssenter


Senteret har hovedlokalitet på den veletablerte kulturarenaen Karljohansvern i Horten på vestsiden av fjorden.

I tillegg har den lokaliteter i Inspirias vitensenter på andre siden av fjorden i Sarpsborg, på to av Bastø-Fosen ferjene og i mobile utstillingsløsninger langs Oslofjorden.

– Oslofjordplanen omfatter sjø- og kystområdene helt fra svenskegrensen til fylkesgrensen mot Agder, og løsninga som Horten tilbyr vil kunne nå store befolkningsgrupper langs hele fjorden på en svært god måte, sier Hambro.

Karljohansvern

I Forsvarsbyggs lokaler på Karljohansvern er det allerede museumsvirksomhet, blant annet Preus fotomuseum. Foto: Horten kommune


Senteret vil kombinere aktiv bruk av digitale kommunikasjons- og informasjonsopplevelser, og bruke moderne sonarteknologi for å vise fram fjordens tilstand under vann.

De har også digitale løsninger for å vise flotte steder langs fjorden og dermed inspirere til mer friluftsliv.Det har vært et krav at besøkssenteret skal gi veiledning, informasjon og kunnskapsformidling om Oslofjorden på en lettfattelig måte.

Sentret skal også benytte seg av digitale løsninger, slik at deler av informasjonen kan nås digitalt uten at fysisk oppmøte på sentret er nødvendig.

Kilde: Miljødirektoratet


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS