Søndagsdykk på Sjøstrand
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Sjøstrand i Asker søndag 22. januar! Her er det mye spennende å se – blant annet småflekket rødhai.
Søndagsdykk på Sjøstrand
Foto: Oslofjorden Dykkesenter
DYKKETUR

Søndagsdykk på Sjøstrand
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Sjøstrand i Asker søndag 22. januar! Her er det mye spennende å se – blant annet småflekket rødhai.
  Informasjon fra Oslofjorden Dykkesenter AS
– Sjøstrand er kanskje en av favorittene våre da det er et utrolig fint og lett dykkested for nybegynnere, sier Monica Taanevig hos Oslofjorden Dykkesenter.

Hun forteller at bunnen går slakt og fint nedover, og det er mange fine vegger å kikke på. Man kan velge flere ruter og steder å gå i vannet.

Oppmøte: Søndag 22/1 kl 12:00


Hero formosa

I sesongen kan det være mye nakensnegler på Sjøstrand, blant annet den relativt sjeldne arten Hero formosa. Foto: Christian Skauge


– På Sjøstrand er det både hummer, stor fisk, anemoner, nakensnegler, pyntekrabbe, busksnegler, store sjøstjerner og ikke minst haier, sier Taanevig.

På høsten er det slett ikke uvanlig å treffe på småflekket rødhai på denne plassen. Fredrik Myhre fra WWF Norge har filmet dem:

– Vi legger opp til enkel dykking som passer for alle. På Sjøstrand er det enkelt å parkere og lett å komme seg i vannet, forteller Taanevig.

Hun sier at det er best om man kommer sammen med en buddy, men det går også an å komme alene. Da blir man satt i par med en av de andre dykkerne.Oslofjorden Dykkesenter holder butikken åpen fra klokken 10 hver søndag, slik at man kan få luft på flaskene og eventuelt kjøpt det man trenger.

Oppmøte for søndagsdykket er klokken 12 på Sjøstrand, som ligger en halvtimes kjøring fra Oslo og Drammen, og 40 minutter fra Drøbak.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis grunnkurs i fridykking

  Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke og vil lære mer? Meld deg på gratis grunnkurs på nett hos Frivannsliv.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS