Søndagsdykk: Bli med til Båtstø
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Båtstø i Asker søndag 29. januar! Her kan man gjøre et enkelt dykk som passer for alle, og OFDS stiller med dykkeleder.
Søndagsdykk: Bli med til Båtstø
Foto: Melissa Taanevig, Oslofjorden Dykkesenter
DYKKETUR

Søndagsdykk: Bli med til Båtstø
Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Båtstø i Asker søndag 15. januar! Her kan man gjøre et enkelt dykk som passer for alle, og OFDS stiller med dykkeleder.
  Informasjon fra Oslofjorden Dykkesenter AS
– På Båtstø pleier vi å gå ut fra piren, og derfra kan man svømme i flere retninger for å finne morsomme ting, forteller Melissa Taanevig.

Svømmer man ut mot staken finner man en fin vegg, og svømmer man rett frem og litt til venstre finner man vraket av en liten jolle på 9 meter.

Eremittkrep

Eremittkreps er det mye av på Båtstø. Her har en hann fått tak i en hunn og venter på skallskiftet så de kan pare seg. Foto: Melissa Taanevig


– Under vann er det mye å se på Båtstø. Det pleier å være mye fisk, kjempemye hummer, anemoner, nakensnegler og sjøroser, forteller Taanevig.

Du ligger også noen store hvite dunker opp-ned på bunnen. Inni disse pleier hummeren å gjemme seg, så det lønner seg å ta en kikk når man svømmer forbi.

Nakensnegler

Nakensneglen Coryphella verrucosa er en av artene man kan finne på Båtstø. Foto: Melissa Taanevig


Det beste er å komme sammen med en buddy, men det går også an å komme alene. Da blir man satt i par med en av de andre dykkerne.

På Båtstø har også OFDS sitt sjødykkesenter, hvor man kan kjøpe brus, slappe av i sofaen og varme opp vann til kaffe eller kakao eller kalde våthansker.



Oslofjorden Dykkesenter holder butikken åpen fra klokken 10 hver søndag, slik at man kan få luft på flaskene og eventuelt kjøpt det man trenger.

Oppmøte for søndagsdykkene er klokken 12 på Båstø, som ligger 50 minutters kjøring fra Oslo og en halvtime fra Drøbak eller Drammen.






ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

  • Hugs å søka om du vil bli yrkesdykkar

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

    Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS