Fikk hundre tusen i støtte
Narvik Sportsdykkerklubb søkte Sparebank1 Nord-Norge om støtte gjennom ordningen «Samfunnsløftet», og fikk nesten hundre tusen kroner til innkjøp av fridykkerutstyr.
Fikk hundre tusen i støtte
KLUBBNYTT

Fikk hundre tusen i støtte
Narvik Sportsdykkerklubb søkte Sparebank1 Nord-Norge om støtte gjennom ordningen «Samfunnsløftet», og fikk nesten hundre tusen kroner til innkjøp av fridykkerutstyr.
  6. desember 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Utstyret skal lånes ut gratis til barn og unge som har lyst til å utforske det som finnes under overflaten. Målet er å øke interessen for dykking, skriver avisen Fremover.

Til våren planlegger Narvik Sportsdykkerklubb også å arrangere kurs i fridykking. Utstyret er kjøpt inn via den lokale aktøren Arcdykk.no.

Full kompensasjon for klubbene


I tillegg til støtten har klubben gått inn med egne midler i prosjektet. Totalt har de har investert 140.000 kroner, blant annet i 25 drakter i forskjellige størrelser.

– Vi er så sykt glade for at vi fikk denne muligheten, sier styremedlem Inger-Lise Sletten i narvik Sportsdykkerklubb til Dykking.

LES OGSÅ
Skal du dykke i Narvik?


Ved siden av å øke interessen for dykking blant barn og unge, vil klubben få flere til å engasjere seg i problemene med forsøpling og forurensning av havet.

Alle som ønsker kan få låne utstyr gratis, selv om de ikke er medlem – selv om Narvik Sportsdykkerklubb selvfølgelig oppfordrer folk til å melde seg inn.

– For oss som er en liten klubb kan dette få stor betydning for miljøet videre. Vi håper vi får inkludert de som driver med fridykking i Narvik-området også vil melde seg inn i klubben, slik at vi kan jobbe i lag fremover, sier Sletten.

Hun forteller at klubben jobber aktivt med rekruttering. Foruten fridykkere fokuserer de også på å få med flere jenter.En av ideene som ligger på bordet for å styrke samarbeidet er å arrangere en jakt/sankedag med både dykkere og fridykkere.

Inger-Lise Sletten er faglært kokk, og ser for seg at alle deretter kan lage mat sammen av fangsten og få en spennende og hyggelig dag ut av det.ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis grunnkurs i fridykking

  Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke og vil lære mer? Meld deg på gratis grunnkurs på nett hos Frivannsliv.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS