Dykkere nominert til Gullklypa
Søgne Dykkerklubb og Fjord CleanUP er blant finalistene som kan vinne Norges gjeveste miljøpris, Gullklypa. Prisen deles ut under Hold Norge Rent-konferansen i Sandvika.
Dykkere nominert til Gullklypa
Foto: Søgne Dykkerklubb/Hold Norge Rent
MILJØ

Dykkere nominert til Gullklypa
Søgne Dykkerklubb og Fjord CleanUP er blant finalistene som kan vinne Norges gjeveste miljøpris, Gullklypa. Prisen deles ut under Hold Norge Rent-konferansen i Sandvika.
  8. mai 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Hvert år deler Hold Norge Rent ut prisen Gullklypa. Utmerkelsen er en hyllest til en ildsjel eller organisasjon som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som har gått, skriver Hold Norge Rent.

Hvem som vinner prisen og blir årets miljøhelt avsløres under Hold Norge Rent-konferansen som avholdes 9.–10. mai i år.

Årets fem finalister er Fjord Cleanup, Søgne Dykkerklubb, Ruben Oddekalv (leder i Norges Miljøvernforbund), Ståle Pedersen (Besteforeldrenes Klimaaksjon og Dypets Miljøpatrulje) og Bente Fiskerstrand (Plastfritt Hav).

Søppelet dukker opp når snøen smelter


I tillegg til ære og berømmelse får vinneren også en sjekk på 10.000 kroner fra Ragn-Sells, som blir delt ut under Hold Norge Rent-konferansen i Sandvika.

Søgne Dykkerklubb har siden desember 2015 arbeidet systematisk med å fjerne spøkelsesredskap og søppel fra havets bunn.

De har gjennomført ryddeaksjoner på store deler av Sørlandet og har vært en foregangsaktør i oppryddingsarbeidet av tapte fiskeredskaper i Norge. 

☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:


Klubben har i underkant av 100 medlemmer og organiserer ryddeaksjoner ca. to ganger i uken året rundt. Siden starten har de ryddet over 5.000 tapte teiner!

Søgne Dykkerklubb driver holdningsskapende arbeid og samarbeider tett med andre aktører i regionen. I 2022 mottok de Kristiansand kommunes miljøpris for sitt arbeid. 

Fjord CleanUP har røtter tilbake til 2016, og arbeider for å ta vare på det marine miljøet i Indre Oslofjord. De skaper et stort engasjement på sosiale medier og involverer nye grupper til å begynne med rydding av søppel.



Organisasjonen gjennomfører ukentlige ryddeaksjoner i Indre Oslofjord gjennom hele året, spesielt langs kaiområdene i Oslo. Her har de ryddet flere tonn avfall med kajakk og fridykking. 

Av flere titalls forslag har juryen plukket fem finalister på bakgrunn av følgende kriterier: Kontinuerlig arbeid over tid, systematisk opprydding, antall kilo ryddet, og evne til å engasjere andre i arbeidet mot forsøpling

– Å gå gjennom årets 56 kandidater har rett og slett vært rørende, sier juryleder Line Berg Dørum fra Orkla Health.

Få pengene tilbake for ryddeaksjoner


– Her er det så mye engasjement og viktig arbeid som blir gjort, både av enkeltmennesker og grupper. Vi har holdt oss strengt til kriteriene og satt til slutt igjen med fem sterke kandidater, som alle bør føle seg som vinnere, forklarer hun.

Juryen besto av Line Berg Dørum (Orkla Health), Nicolay Moe (Oslofjordens Friluftsråd) og fjorårets Gullklypa-vinner Rolf-Ørjan Høgset (In the Same Boat).

Prisen deles ut av stortingspresident Masud Gharahkhani på konferansen, som holdes på Thon Hotel Oslofjorden i Sandvika.



Kilde: Hold Norge Rent

Opprinnelig publisert 02.05.2023



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS