Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Snart får de over 20.000 brukerne av rapporteringstjenesten Artsobservasjoner noe å glede seg over. Snart ruller Artsdatabanken ut en ny og enklere versjon av tjenesten.
Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Foto: Vebjørn Karlsen
MARINBIOLOGI

Artsobservasjoner: Ny versjon på vei
Snart får de over 20.000 brukerne av rapporteringstjenesten Artsobservasjoner noe å glede seg over. Snart ruller Artsdatabanken ut en ny og enklere versjon av tjenesten.
  14. juni 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Artsobservasjoner, Artsdatabankens populære tjeneste for rapportering av funn og observasjoner av arter, har vært en suksess fra oppstarten og frem til i dag.

– Nesten 30 millioner funn er rapportert inn så langt. Dette er et fantastisk bidrag til kunnskapen om artsmangfoldet i landet vårt, skriver Artsdatabanken.

Artsobservasjoner 3.0

Artsobservasjoner 3.0 får en renere og mer oversiktlig visning av funn. Eksempelbilde: Vebjørn Karlsen


Artsobservasjoner har 21.340 registrerte brukere, og dette er et imponerende tall med tanke på at dagens versjon av tjenesten for mange fremstår som komplisert og tungvint å bruke.

– Nå skjer det imidlertid ting som kan lette rapporteringslivet til eksisterende og nye brukere av tjenesten, opplyser Artsdatabanken.

LES OGSÅ
Nå er alle nakensneglene på nett


De har i lengre tid jobbet med å utvikle en ny versjon av Artsobservasjoner, en versjon 3.0. Denne vil få et adskillig enklere brukergrensesnitt, og det vil bli lettere å rapportere funn og laste opp bilder.

Samtidig vil det fremdeles være mulig å registrere mer avanserte parametere, for de som ønsker det.

Pigghåen – vår vanligste hai


Den nye versjonen får også en oppgradert utgave av tjenesten Artsorakel kan kjenne igjen arter fra bilder og kan gi et forslag til hvilken art man er i gang med å registrere.

Artsdatabanken opplyser at den nye versjonen av Artsobservasjoner skal fungere både på mobiltelefon, nettbrett og datamaskin.

Gradvis utrulling


Når den nye versjonen av Artsobservasjoner slippes, vil det i første omgang være med kun det viktigste innholdet – som mulighet for rapportering og utforsking av funn.

– Mer avansert funksjonalitet vil bli lagt til i Artsobservasjoner 3.0 etter hvert, skriver Artsdatabanken,Dagens mobilversjon av tjenesten ble stengt allerede 24. april. Per i dag er det bare fullversjonen av dagens tjeneste som er tilgjengelig, i påvente av at den nye versjonen implementeres.

Artsdatabanken opplyser at den gamle versjonen ikke kommer til å forsvinne når nye den nye tas i bruk, men vil være tilgjengelig i overskuelig fremtid.
Opprinnelig publisert 26.05.2023ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Rescue Diver i Halden

    Det kanskje viktigste kurset for dykkere er PADI Rescue Diver, hvor du lærer å forbygge og håndtere situasjoner som kan oppstå. Nå kan du ta kurset hos Halden Dykkersenter.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære de viktigste tingene og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS