Kollaps i havstrøm kan gi kuldesjokk
Mandag 26. februar 2024
Bergen blir 30 grader kaldere hvis havsirkulasjonen kollapser. Men hvor realistiske er slike studier? To norske eksperter er ikke det minste bekymret, skriver Forskning.no.
 
En studie som ble publisert i fjor sommer vakte oppsikt ved å hevde at Golfstrømmen kunne kollapse innen dette århundret.
 

Golfstrømmen
 
Foto: Mercator Océan (CC BY-SA 3.0)
 

Nå har det kommet en ny studie om kollaps av havstrømmer i Nord-Atlanteren, som viser at konsekvensene for Norge kan bli dramatiske.
 
Forsker Lars H. Smedsrud er imidlertid ikke bekymret for en kollaps, og mener studien bygger på urealistiske forutsetninger. Han har tidligere bedt forskere og media om å slutte å rope «ulv, ulv» om Golfstrømmen.
 

LES OGSÅ
Hva er egentlig Golfstrømmen?
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS