Nyttige lenker

Image

Blåskjellvarsel

Mattilsynets blåskjellvarsel gir deg oversikt over hvor du kan plukke skjell og spise uten fare for å bli dårlig. Varselet publiseres fra 8. mars til utgangen av oktober. Algegifter kan forekomme også om vinteren, men dette er sjelden. NB! Finnes også som app!

Les mer: Blåskjellvarsel
Image

Havnivå og tidevann

Kartverket tilbyr oppdaterte data om havnivå og tidevann - det er bare å legge inn stedet du skal dykke, så får du oversikt. Dette kan være spesielt nyttig for å planlegge dykking på steder med sterk strøm.

Les mer: Vannstands- og tidevannsinformasjon
Image

Værmelding fra Yr.no

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologist Institutt, og tilbyr værdata og værmeldinger for Norge og resten av verden. Det er nyttig når man skal planlegge dykketuren og ikke minst når baggen skal pakkes for helgen.

Les mer: Værmelding
Image

Havtemperaturer

Hvis du skal ut og reise kan det være greit å vite vanntemperaturen slik at du får med deg riktig våtdrakt. På nettsiden World Sea Temperaturesfinner du aktuelle og gjennomsnittlige vanntemperaturer for hele verden.

Les mer: Havtemperaturer
Image

Algeinfo

Lurer du på hvordan sikten er til helgen? Da kan Havforskningsinstituttets side med algeinfo være til hjelp. Her kan du se hvor algene befinner seg langs kysten fra mars til oktober.

Les mer: Algeinfo
Image

Dykkemedisin.no

Et nettsted som er laget for å forenkle tilgang til informasjon for dykkeleger rundt regelverk, sertifisering og så videre. På sidene finnes også en liste over godkjente dykkeleger. Nettstedet driftes av Dr. Jan Risberg.

Les mer: Dykkemedisin.no
Image

Dykketabeller

På nettsiden Norske Dykke- og Behandlingstabeller finner man tabellene som er utgitt av Jan Risberg, Andreas Møllerløkken og Olav Eftedal. Tabellene er for tiden under revisjon og en ny utgave ventes våren 2019.

Les mer: Dykketabeller.no
Image

Forskrift om sikkerhet ved sportsdykking

Myndighetene har fastsatt krav til sikkerhet for å forebygge at sportsdykking fører til helseskade. Forskriften forvaltes av Justis- og beredskapsdirektoratet, og inneholder krav til sportsdykkerutstyr og kurs/opplæring.

Les mer: Lovdata.no
Image

Digitale sjøkart

Kystverket har en svært god gratis karttjeneste med blant annet digitale sjøkart, dybdedata, AIS-informasjon, sjømerker, havner, naturvernområder, kulturminner og masse annet. Dette er et nyttig verktøy til planlegging - og leting etter vrak!

Les mer: KystInfo kartløsning
Image

Vrakarkiv

På nettsiden Dykkepedia.com finner man et omfattende vrakarkiv med masse informasjon. Nettsiden har også et stort utvalg av dykkesteder langs hele kysten, oppdatert av brukerne selv.

Les mer: Dykkepedia.com
Image

Dykkeklubber

Hvis du leter etter en dykkeklubb i nærheten av der du bor eller skal på tur trenger du ikke lete lenger - Dykking har et eget klubbregister! Her finner du både klubber som er medlem i NDF og uavhengige klubber.

Les mer: Dykkings klubbregister
Image

Dykkings bransjeregister

Trenger du utstyr, service eller luftfylling - eller kanskje du skal ta et dykkekurs eller planlegger en dykketur eller en reise? På Dykking.no finner du oversikt over hele dykkebransjen, fordelt på forskjellige kategorier slik at du enkelt finner frem.

Les mer: Dykkings bransjeregister
Image

Badetemperaturer fra Yr

Hvis du har tenkt deg i vannet kan det være nyttig å vite hva temperaturen er - og det for du svar på hos Yr.no. Kanskje er det varmt nok til å ta frem våtdrakten? Temperaturene oppdateres bare i sommerhalvåret.

Les mer: Badetemperaturer

Siste nytt fra dykking.no

 • Dykker overlevde å bli slukt av hval

  En dykker som endte opp i munnen på en hval utenfor kysten av Sør-Afrika kaller opplevelsen "svært spesiell". Heldigvis gikk det bra både med ham og hvalen.
 • Tok undervannsselfie med fly!

  Iblant får man en sprø idé som ikke vil slippe taket før man gjør noe med den. Det skjedde med undervannsfotografen Vidar Skålevik... se hvordan det gikk!
 • Slettaa Dykkeklubb med rekord i miljødugnad

  Slettaa Dykkerklubb i Haugesund har i løpet av 2018 ryddet mer avfall under vann enn noen annen dykkeklubb i Norge, og får flott omtale i Hold Norge Rents nye magasin.
 • Dykker overlevde å bli slukt av hval

  En dykker som endte opp i munnen på en hval utenfor kysten av Sør-Afrika kaller opplevelsen "svært spesiell". Heldigvis gikk det bra både med ham og hvalen.
 • Tok undervannsselfie med fly!

  Iblant får man en sprø idé som ikke vil slippe taket før man gjør noe med den. Det skjedde med undervannsfotografen Vidar Skålevik... se hvordan det gikk!

ANNONSE

Temaartikler:

 • Tareskogen

  Tareskogen som finnes langs Norskekysten er et unikt habitat. Her finner hundrevis av arter mat, gjemmesteder og gode oppvekstvilkår.
 • Ferskvannsdykking

  Når man tenker på dykking i Norge er det først og fremst den langstrakte, flotte kysten man tenker på. Men visste du at det også i innlandet finnes mange flotte dykkemål?
 • Vrakdykking

  Langs Norskekysten finnes det hundrevis av skipsvrak, mange av dem fra krigens dager. Det er lite som kan måle seg med et skikkelig vrakdykk!
 • Krabber og skjell

  Vi er utrolig heldige i Norge, som har en så rik og mangfoldig kyst vi kan høste av. Og hva smaker vel bedre en selvplukkede skjell og krabber?
 • Undervannsfoto

  Vil du forevige og dele dine uforglemmelige opplevelser under vann? Da er undervannsfoto den perfekte hobbyen for deg!

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 1/2019:

Innhold:

 • VRAKSPESIAL: 5 herlige vrak!
 • Borghild, Mosel, Begonia, Hadsel og Stråssa
 • NORDISK MESTERSKAP: Se vinnerbildene
 • OSLOFJORDEN: Hurums skjulte undervannsverden
 • REISE: Overraskende bra på Gran Canaria
 • FORSKNING: Tareskogen trenger tid
 • HOLD NORGE RENT: Dykkerne bidrar
 • MILJØ: Purpursneglen har det bedre
 • HISTORIE: Museum søker gammelt dykkerutstyr
 • AKTUELT: Sølve Stubberud slutter i NDF

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, produktnytt og annet spennende dykkestoff.
Image
Image
Image
Image

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og motta siste nytt og oppdateringer.

© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.