I dag er det Bouillabaisse-dagen
Den franske spesialiteten bouillabaisse er enklere å lage enn å uttale – det er rett og slett en suppe der man bruker det man har i fangstnettet! Vi feirer Bouillabaisse-dagen med en god oppskrift.
I dag er det Bouillabaisse-dagen
GOURMET

I dag er det Bouillabaisse-dagen
Den franske spesialiteten bouillabaisse er enklere å lage enn å uttale – det er rett og slett en suppe der man bruker det man har i fangstnettet! Vi feirer Bouillabaisse-dagen med en god oppskrift.
  14. desember 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Denne fiskegryten er perfekt for dykkere og fridykkere, som ikke alltid vet nøyaktig om de kommer opp med fisk, skjell eller krabber.

Bouillabaisse kan lages med en rekke forskjellige råvarer fra havet – og man kan gjerne bruke fiskeslag man ikke spiser til vanlig!

Feir bouillabaisse-dagen med et potpurri av smaker:






Når du skal lage bouillabaisse kan du bruke mange forskjellige ingredienser, og det kan være et spennende alternativ på lørdagskvelden før den tradisjonelle julematen gjør sitt inntog i heimen.

Du kan bruke blåskjell, kamskjell, krabbeklør, strandkrabbe og kreps, for ikke å glemme fiskehoder, -haler og -finner.



Har du har fanget juletorsken kan du trygt la skroget ligge og bruke det du vanligvis kaster!

I korte trekk koker du kraft på krabbeklør og fiskehoder, før du tilsetter løk, persille, hvitløk, fennikel, tomater, kryddergrønt, hvitvin og appelsinskall.

Dumpsterdiving i Indre Oslofjord


Bouillabaisse kan lett lages i store porsjoner, og egner seg perfekt dersom du vil invitere familie eller venner på en førjulsmiddag.

Navnet er satt sammen av de to ordene bolhir (å koke) og abaissar (å redusere eller simre). Det hele tar ikke mer enn ca. 45 minutter å tilberede.



Retten kommer fra Marseille i Frankrike, hvor den tradisjonelt ble laget med ulker som fiskerne ikke fikk solgt til restauranter eller på markedet.

Den deilige fiskegryten serveres sammen med brød, aioli og noe godt å drikke. Bon appétit!



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Webinar om fridykking på onsdag

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du vil ta med familien på spennende opplevelser i vannet til sommeren? Nå får du et gratis grunnkurs hos Frivannsliv.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Den 7. utgaven av boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Den finnes både i trykt utgave og som eBok, og det er bare én ting å gjøre: Løp og kjøp!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS