Bryggelys øker sikkerheten i havna
En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Bryggelys øker sikkerheten i havna
Åge Wee presenterer de nye bryggelysene. Foto: Tor André Johannessen
SIKKERHET

Bryggelys øker sikkerheten i havna
En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
  Annonsørinnhold fra Wee Marine AS
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Omtrent 36 prosent av drukningsulykkene i 2023 skjedde etter fall fra land eller brygge, viser statistikk fra Redningsselskapet.

Kaldt vann kombinert med mørke havner øker risikoen for drukning betydelig, da mange som faller ufrivillig i sjøen ikke finner veien til nødstigen i tide.

Bryggelys

Foto: Wee Marine AS


Drukningsulykker fra brygger var hoved­motivasjonen da Åge Wee, daglig leder i bryggeleverandøren Wee Marine AS, utviklet sitt første bryggelys for 12 år siden.

Nå følger han opp med en ny serie bryggelys som skal synliggjøre både brygger, flytebrygger og nødstiger etter at mørket faller på.

LES OGSÅ
Etterlyser krav om sikkerhetsutstyr i småbåthavner


– Vi har brukt et helt år på å designe og utvikle den nye serien, som monteres og ferdigstilles her i Haugesund. Vi har ønsket å lage en serie som både lyser godt og tåler store påkjen­ninger, og som samtidig har et spennende design, sier Åge Wee.

To varianter


No1 er utviklet med svenskproduserte og vanntette LED-lys og kommer i to forskjellige modeller: Akryl 2T og Stavlyset.

Førstnevnte er montert i en kvadratisk kassett i akryl og rustfritt stål, og tåler trykk på opp til to tonns styrke. Akryl 2T innfrir kravene som markeringslys til brygge og finnes i tre varianter for inntak av strøm.

Akryl 2T

Modellen Akryl 2T er godt egnet som markeringslys på bryggeanlegg. Foto: Wee Marine AS


Stavlyset er et avlangt LED-lys plassert i vanntette slanger, et bryggelys som kan monteres vertikalt eller horisontalt på alle typer nødstiger.

Det kommer i to lengder, 53 og 110 cm, og kan leveres i enten varmgalvanisert eller rustfritt stål. LED-lysene i serien kommer i styrke på enten 6 W eller 13 W, og har en levetid på over 35.000 timer.

LES OGSÅ
Starter produksjon av flytere med 60 prosent resirkulerbar plast


Samtidig med bryggelysene lanseres også en helt ny nødstige i No1-serien med integrert sidebelysning.

Redningsstigen og de øvrige LED-lysene er 24V og kan dermed monteres uten av elektriker.

Fortsatt ikke et krav


Åge Wee har merket seg større interesse for lysmerking av brygger og kaier de siste årene. Samtidig er han overrasket over at det fortsatt ikke foreligger nasjonale krav til brygge­belysning.

Stavlys

Stavlyset er designet for å markere redningsstiger, og kan bidra til å berge liv. Foto: Wee Marine AS


– Merkelig nok er det fortsatt ikke påbudt med god belysning av nødstiger her i landet. Dette er noe som garantert ville reddet liv langs hele kysten vår, sier Åge Wee.

– Samtidig er vi glade for at stadig flere på eget initiativ velger å montere bryggelys på offentlige kaianlegg og i private fritidsbåthavner, avslutter han.


Wee Marine AS

Daglig leder: Åge Wee
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mobil: 982 15 155
Hjemmeside: www.wee-marine.no
Facebook: @weemarinebrygger
Adresse: Frakkagjerd, 5563 Førresfjorden


Opprinnelig publisert 05.02.2023ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS