Lever i klaner med ulik kultur
Tirsdag 30. januar 2024
Spermhvaler lever i klaner med forskjellig kultur, ifølge forsker. Familier av spermhval hører til større grupper på flere tusen hvaler som har den samme dialekten, skriver Forskning.no.
 
Flokkene hører til en mye større gruppe, som betegnes som en klan. Det har Hal Whitehead og andre forskere kommet fram til gjennom flere år med forskning.
 
I en ny vitenskapelig artikkel publisert på Royal Society Open Science oppsummerer Whitehead forskningsfunn fra de siste tiårene om hvordan spermhvaler organiserer seg sosialt.
 

Spermhval
 
Foto: Will Falcon/Vitaly Sokol (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS