Fem store vrak i Stillehavet
Hvis man først skal reise hele den lange veien til Stillehavet vil man gjerne ha en stor opplevelse. Her er fem av de største – og ikke minst beste – vrakene du kan dykke.
Fem store vrak i Stillehavet
Kanonen på fordekket av Fujikawa Maru er et spektakulært syn. Foto: Christian Skauge
VRAK

Fem store vrak i Stillehavet
Hvis man først skal reise hele den lange veien til Stillehavet vil man gjerne ha en stor opplevelse. Her er fem av de største – og ikke minst beste – vrakene du kan dykke.
  11. august 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Vil du se mange vrak i løpet av turen er Chuuk Lagoon i Mikronesia, Palau og Solomonøyene de stedene du finner flest av dem.

Her ligger det til sammen hundrevis av skip og fly fra den keiserlige japanske flåten som ble senket under andre verdenskrig.

SS President Coolidge

Dimensjonene på vraket av SS President Coolidge er enorme. Foto: Christian Skauge


Også Papua Ny-Guinea, Bikini-atollen og Australia har mange vrak å by på, så mulig­hetene er mange for den som vil se både rust og fargerikt marint liv.

Siden Stillehavet er enormt kan du ikke se de fem vrakene nedenfor på én og samme tur – her må man velge (og vrake):

USS Saratoga, Bikini






USS Saratoga har en spesiell historie: Det 270 meter lange hangarskipet ble senket av en atombombe i Bikini-atollen den 25. juli 1946, Operation Crossroads.

Vraket ligger på 42–62 meters dyp, og den eneste måten å komme seg hit på er såvidt vi kan finne ut å bestille plass på en liveboard.

President Coolidge, Vanuatu






Cruiseskipet SS President Coolidge ble brukt som troppetransport under andre verdenskrig, men den 26. oktober 1942 gikk det galt:

Det 187 meter lange skipet gikk på en mine, og kapteinen landsatte skipet. Senere skled det ned på 21–70 meters dyp, og er i dag det største vraket som kan dykkes fra land.

Fujikawa Maru, Chuuk






Dette er ikke det største vraket i Chuuk – det er Heian Maru med sine 155 meter. Fujikawa Maru regnes imidlertid som et bedre dykk.

Med sine 133 meter er dette heller ikke noen smågutt, og byr på massevis av fly i lasten. Skipet ble senket under Operation Hailstone 17. februar 1944, og ligger på 9–34 meters dyp.

Yongala, Queensland






Den 107 meter lange laste- og passasjerbåten SS Yongala regnes som et av de beste vrak­dykkene på den sørlige halvkule.

Skipet gikk ned under en syklon i 1911, og alle de 124 om bord mistet livet. Vraket er dekket av marint liv, og er tilgjengelig for alle – det ligger på 16–33 meters dyp.

Iro Maru, Palau






Den 143 meter lange Iro Maru er kanskje det mest berømte vraket på Palau, og byr på mange spennende detaljer og masse marint liv.

Skipet ble torpedert på vei fra Filippinene, men kom seg til Palau hvor hun ble senket på 25–40 meters dyp i et amerikansk bombeangrep den 31. mars 1944.

Vrakdykking i Chuuk Lagoon


En tur til Stillehavet innebærer en lang reise med flere flybytter. Siden både det ene og det andre kan gå galt underveis anbefaler vi å bruke et dykkereisebyrå.

Da er du sikret at du får hjelp dersom det oppstår problemer, og de kan som regel sette sammen pakke til en bedre pris enn det du selv finner på nettet.



Har du bestilt flere separate flybilletter på egen hånd får du ingen hjelp fra flyselskapene. Er du heldig kan reiseforsikringen hjelpe – hvis ikke kan det bli veldig kostbart.

Det er ikke billig å reise til Stillehavet, men du er garantert en opplevelse for livet både over og under vann. Det er bare å begynne å spare!



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Minedykker – en jobb med smell i

    Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    Bryggelys fra Wee Marine AS bidrar til å øke sikkerheten i havneanlegg. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS