Har du prøvd østers naturell?
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
Har du prøvd østers naturell?
Foto: Kim Holthe, Norges Sjømatråd
GOURMET

Har du prøvd østers naturell?
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider selv, og bruker du stillehavsøsters bidrar du til å bekjempe den invaderende arten.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!

LES OGSÅ
Er det trygt å spise stillehavsøsters?




Østers naturell


  • Vask og skrubb østersen godt
  • Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg
  • Sett kniven i skillet mellom skallene
  • Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten
  • Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut


Et tips er å legge østersen på et fat med grovt salt så de ikke velter etter at du har åpnet dem. Så drypper du noen dråper sitron over:

Hvis østersen trekker seg sammen, er den levende og frisk, og god å spise. Reagerer ikke østersen på sitronsaften, bør den ikke spises.



Legg østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper – og altså gjerne med champagne.

Bruk gjerne en østerskniv for å åpne skjellene. Hvis du vil ha en annerledes smaksopplevelse kan du prøve rødvinseddik eller vodka i stedet for sitron.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Minedykker – en jobb med smell i

    Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    Bryggelys fra Wee Marine AS bidrar til å øke sikkerheten i havneanlegg. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS