Her arrangeres NM i UV-foto
Kvitsøy Dykkerklubb holder til ytterst i havgapet nordvest for Stavanger. Den 1.–3. september arrangerer klubben NM i Undervannsfoto 2023.
Her arrangeres NM i UV-foto
Dette bildet kom på tredjeplass i vidvinkel i NM-kvalifiseringen. Foto: Ole Christian Meldahl
UNDERVANNSFOTO

Her arrangeres NM i UV-foto
Kvitsøy Dykkerklubb holder til ytterst i havgapet nordvest for Stavanger. Den 1.–3. september arrangerer klubben NM i Undervannsfoto 2023.
  14. august 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I utstrekning er Kvitsøy Norges minste kommune, og de drøyt 500 innbyggerne er avhengige av fergeforbindelse til fastlandet.

Kommunen feirer sitt 100-årsjubileum i 2023, og NM i UV-foto blir en del av markeringen.

– Vi er veldig fornøyd med at NM blir lagt til et så flott sted som Kvitsøy. Det er stas at NM kan bidra til å spre dykkeglede under et jubileum som dette, skriver Norges Dykkeforbund.

Kvitsøy

Dykkestedene er ikke langt unna på Kvitsøy. Foto: Trond Isaksen, Riksantikvaren (CC BY 4.0)


Blant de 167 øyene og holmene på Kvitsøy er dykkestedene aldri langt unna – maks 15 minutter med båt, ifølge klubben.

Tove Pettersen er medlem i Kvitsøy Dykkerklubb og sitter i juryen i NM. Hun har delt denne videoen, med bilder hun og Ole Christian Meldahl har tatt på Kvitsøy:

Ole Christian Meldahl representerer arrangør­klubben, og er også regjerende Norgesmester etter at han vant NM i UV-foto i Ålesund i 2022 sammen med datteren Laia.

Han kom på sjetteplass i kvalifiseringen tidligere i år og er dermed klar for finalen sammen med de 14 andre som kom gjennom nåløyet.

LES OGSÅ
Far og datter tok kongepokalen


Tidligere Norgesmester David Gutteridge vant kvalifiseringsrunden, foran Tore Vidar Knutsmoen og Kim André Sund.

De 15 beste av de 20 fotografene som deltok i første runde av NM er kvalifisert til finalen, og det ligger an til et tøft oppgjør mellom landets beste UV-fotografer.

Se hvem som er kvalifisert til finalen


Den unike beliggenheten, en aktiv arrangør­klubb og flotte dykkesteder gjør at årets NM i UV-foto ligger an til å bli en suksess.

Hummermuseet vil være hovedkvarteret under arrangementet. Med gode kaianlegg og brygger få meter fra inngangen, blir årets NM et kortreist og kompakt arrangement.

Kvitsøy hummermuseum

Kvitsøy hummermuseum. Foto: Stein Flom-Jacobsen


Kvitsøy Dykkerklubb har med seg flere gode samarbeidspartnere som skal hjelpe til med sørge for at NM bli en suksess.

De som bidrar er blant annet Kvitsøy kommune, Ryfylkemuseet, Restaurant Grøningen, Matboden AS og Kvitsøy Sjøtjenester AS.Klubben får også hjelp fra naboklubbene i Stavanger og på Nord-Jæren til å håndtere logistikken med 30 dykkere, jury og frivillige under NM.

– Stavanger Dykkerklubb, Havhesten, Sandnes og Jæren Dykkerklubb og Gjesdal Dykkerklubb er positive til å bidra med både personell og båter, skriver NDF.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari 2024 på Gulen

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres i april neste år.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS