Disse kjemper om NM-gullet
NM i UV-foto er i gang på Kvitsøy, og 15 av landets beste fotografer kjemper om NM-tittel, heder og ære. Her får du oversikt over hvem som er med.
Disse kjemper om NM-gullet
Glade fotografer klare for første dykk i morgens. Foto: Anne Mari With Ottesen
UNDERVANNSFOTO

Disse kjemper om NM-gullet
NM i UV-foto er i gang på Kvitsøy, og 15 av landets beste fotografer kjemper om NM-tittel, heder og ære. Her får du oversikt over hvem som er med.
  1. september 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De 20 deltakerne i årets NM i UV-foto måtte som vanlig gjennom en kvalifiseringsrunde for å komme til finalen. Denne ble vunnet av David Gutteridge, foran Tore Vidar Knutsmoen og Kim André Sund.

De 15 beste gikk videre til finalen, som arrangeres av Norges Dykkeforbund og Kvitsøy Dykkerklubb i helgen.

Tore Vidar Knutsmoen

Dette herlige bildet var med på å gi Tore Vidar Knutsmoen andreplass i kvalifiseringen tidligere i år. Foto: Tore Vidar Knutsmoen/NDF


Disse 15 kjemper om gullet:
Opprinnelig var Gry Hege Henriksen kvalifisert, men hun har overlatt finaleplassen til John Sverre Øen fra Korssund Dykkerklubb.

Hvis du vil bli bedre kjent med fotografene kan du klikke på navnet – vi har linket til deres Instagram eller Facebook-side. Listen er sortert etter plassering i kvalifiseringsrunden.

David Gutteridge vant NM-kvaliken


Deltakerne konkurrerer i fem kategorier – vidvinkel med og uten dykker, fisk, makro og tema. Temaklassen er «Du er ikke en fisk!». Dette er basert på Flyte sin sommerkampanje for å forebygge drukning.

Bildene må tas i løpet av fire dykk på maks 90 minutter, og det er ikke lov med noen for form redigering eller beskjæring. Fotografene gjør to dykk fredag og to dykk lørdag.Søndag morgen skal vinnerbildene presenteres. Fotografene får medalje og premier for for seieren i hver av de fem klassene.

Den som får flest poeng sammenlagt kåres til Norgesmester i Undervannsfoto. Det deles ikke ut Kongepokal – denne gikk til NM i Apnea tidligere i år.

Les alt om NM i UV-foto 2023


I juryen sitter Tove Petterson fra arrangørklubben, dykker og fotograf Jonatan Ottesen fra Bergen, og Petter Schmedling fra Moss Dykkerklubb.

Fjorårets NM-vinner og hjemmehåp Ole Christian Meldahl må finne seg i å være en av favorittene, men han får hard konkurranse om pallplassene.

Kim André Sund

Kim André Sund fikk en andreplass i vidvinkel i kvalifiseringsrunden, der deltakerne kan sende inn ett bilde som ikke er fra nordiske farvann. Foto: Kim André Sund/NDF
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari 2024 på Gulen

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres i april neste år.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS