Hvem vinner NM i UV-foto?
Konkurransedykkene i NM i Undervannsfoto på Kvitsøy er ferdige, og nå står fotografene foran den vanskeligste oppgaven: Å velge bildene som skal leveres inn.
Hvem vinner NM i UV-foto?
Foto: Anne mari With Ottesen
UNDERVANNSFOTO

Hvem vinner NM i UV-foto?
Konkurransedykkene i NM i Undervannsfoto på Kvitsøy er ferdige, og nå står fotografene foran den vanskeligste oppgaven: Å velge bildene som skal leveres inn.
  2. september 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– I går dykket vi nord for hummerfrednings­området ved Sparholmene og sør for Buøyene. Dagens dykk var ved Trivardaskjær og Piggskjær, forteller Ole Christian Meldahl til Dykking.

Arrangementet har så langt gått strålende, været har vært flott og stemningen er god. Fotografene er som vanlig spente før utvelgelsen av bildene.Her er dykkerne på vei ut til det fjerde og siste dykket. Video: Ernst Peter Ravn Ottesen


Nå gjør juryen bestående av Tove Petterson, Petter Schmedling og Jonatan Ottesen seg klare til å bedømme bildene.

De skal rangere de 75 bildene og skrive en kommentar til de fem beste i hver klasse, slik at kvaliteten og positive og negative sider ved bildet blir belyst.

Disse kjemper om NM-gullet


Fotografene kan levere ett bilde i hver av de fem klassene – vidvinkel med dykker, vidvinkel uten dykker, makro, fisk og tema, som i år er «du er ikke en fisk».

Det er ikke lov til å redigere eller beskjære bildene etter at dykkene er ferdige, men fotografene hadde muligheten til å redigere i kameraet så lenge de var under vann.

 

Startskuddet går for 4. og siste dykk på NM i undervannsfoto 2023.

Posted by Gry Henriksen on Saturday, September 2, 2023


President i Norges Dykkeforbund Gry Henriksen delte disse bildene på Facebook.


– Det er en erfaren og kreativ gjeng med meget flinke undervannsfotografer som møtes så det blir uhyre spennende, skrev Ole Christian Meldahl på Facebook tidligere i dag.

Han vant NM i Ålesund i 2022 sammen med datteren Laia. Han får hard konkur­ranse om årets tittel – flere av fotografene i feltet har sterke NM-passeringer de siste årene.Juryen begynner arbeidet med å bedømme bildene når disse er levert inn, mens deltakerne gjør seg klare til den tradisjonelle banketten som holdes i kveld.

Resultatene fra NM i Undervannsfoto skal presenteres i morgen tidlig, og strømmes direkte på nett. Vi kommer tilbake med en egen sak om dette på Dykking.no.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS