Stekt breiflabb i sitrussaus
Breiflabb eller marulk er ofte å finne på menyen hos restauranter – men dykkere kan fange den selv. Prøv denne oppskriften på stekt breiflabb som passer utmerket når du skal ha gjester!
Stekt breiflabb i sitrussaus
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen, Norges Sjømatråd
GOURMET

Stekt breiflabb i sitrussaus
Breiflabb eller marulk er ofte å finne på menyen hos restauranter – men dykkere kan fange den selv. Prøv denne oppskriften på stekt breiflabb som passer utmerket når du skal ha gjester!
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider helt selv. Slenger du uti et snøre eller en teine øker mulighetene for fangst ytterligere.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømat­råd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!

LES OGSÅ
Breiflabben gaper med hele fjeset




Stekt breiflabb i sitrussaus


  • Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje i ca. 1 minutter på hver side på god varme
  • Sett ned varmen og la fisken ettersteke i noen minutter til den er gjennomstekt
  • Dryss salt og peppermix over


Sitrussaus


  • Kok klementin og fiskekraft til en mos, og kok deretter blandingen inn til det halve
  • Tilsett kremfløte og Grand marnier, og kok inn til det halve
  • Rør inn smør, litt om gangen
  • Tilsett revet klemetinskall rett før servering




Salaten lager du ved å surre finhakket sjalottløk i smør til den blir myk. Deretter tilsetter du blader av hjertesalat og vender dem inn så de faller sammen.

Server breiflabben med sitrussaus, salat og kokte poteter. Til sausen kan du også bruke andre typer sitrusfrukt.



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Har du den ikke i bokhyllen er det bare å sette den på ønskelisten – det er jo snart jul!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Når det blir vinterkaldt i sjøen er det ekstra viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS