Hummer med to farger og to kjønn
En fisker fikk en hummer med to farger og to kjønn, noe som skjer bare én av 50 millioner hummere. Videoene er sett over 20 millioner ganger på sosiale medier.
Hummer med to farger og to kjønn
Foto: Jacob Knowles/TikTok
HUMMER

Hummer med to farger og to kjønn
En fisker fikk en hummer med to farger og to kjønn, noe som skjer bare én av 50 millioner hummere. Videoene er sett over 20 millioner ganger på sosiale medier.
  15. juni 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Hummerfiskeren er ikke ukjente Jacob Knowles fra Maine i USA, som har tre millioner følgere på TikTok, der han deler korte videosnutter av fangsten han får.

I fjor fikk han en fangst utenom det vanlige – en tofargedet hummer! Den ble døpt «Bowie» og er ikke bare spesiell i fargene – den er hann og hunn på samme tid!

Klippene av hummeren har gått viralt, og saken har blitt omtalt i medier verden over. Knowles forklarer hvorfor den er så uvanlig:

– Ikke bare er den delt 50/50 midt på ryggen, blå og normal (brun), men hvis du ser på undersiden er den faktisk halvt hann og halvt hunn, sier han.

LES OGSÅ
Dette er verdens nordligste hummer


Thomas Løvald fikk en slik tofarget hummer utenfor Larvik høsten 2020. Den hadde rogn, og derfor ble den sluppet ut igjen.

To år senere stod imidlertid jubelen i taket da sønnen fikk den samme svært sjeldne tofargede hummeren i teina.

 

Årets sesong er over ???? Alltid litt vemodig, men da er det bare å glede seg til neste år ?????? Det jeg ville huske best...

Posted by Thomas Løvald on Saturday, November 14, 2020Klikk på bildene for å se den tofargede hummeren!


– Det var ikke Lotto går, men i dag skal vi spille Eurojackpot, sa Thomas Løvald til Båtmaga­sinet. Hummeren ble sendt til Atlanterhavs­parken i Ålesund.

Arter som er både hann og hunn samtidig kalles gynandromorfe – men bare hvis det ikke er den naturlige tilstanden. Da kalles arten i så fall en hermafroditt.– Dette er et utrolig sjeldent fenomen som kan dukke opp hos én av 50 millioner hummer, kan Atlanterhavsparken fortelle.

Arter som er både hann og hunn samtidig kalles gynandromorfe – men bare hvis det ikke er den naturlige tilstanden. Da kalles arten i så fall en hermafroditt.

– Når en hummer er gynandromorf har den én del som er hunn og én del som er hann. Dette er ofte det vanligste hos slike tofargede hummere, skriver Atlanterhavsparken.

Følg Jacob Knowles på TikTok, YouTube og Instagram og se hva han pleier å gi hummer som skal slippes ut igjen i avskjedsgave!


Dugnad for Havet
Har du funnet noe du tror er en fremmed art, eller noe du ikke vet hva er for noe? Havforskningsinstituttet vil gjerne ha rapporter om fremmede arter, uvanlige funn og sjeldne fiskearter.

Registrer funnRegistrer funn

Se funnSe funn

Siden dykkerne har en unik mulighet til å oppdage nye marine arter kan nettopp dine observasjoner være av stor verdi!

Les mer på www.dugnadforhavet.no
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS