Kan laksen spise blåskjell?
Onsdag 29. november 2023
Innen 2030 bør alt oppdrettsfôr komme fra bærekraftige kilder. Havforskerne skal nå undersøke om blåskjell kan være framtidens alternativ, skriver Havforskningsinstituttet.
 
Størstedelen av klimagassutslippene fra lakseoppdrett stammer fra fôret fisken får, og det er derfor mye å hente på mer miljøvennlig fôr enn soya og fiskemel.
 
– Blåskjell er en god fôrkandidat, og Norge har det største produksjonspotensialet i Europa. Blåskjellene som brukes i dyrefôr har en kort produksjonssyklus, siden de er mindre og yngre enn de vi spiser, sier havforsker Ikram Belghit.
 

Blåskjell
 
Foto: © Olivier Dugornay, Ifremer (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Her kan du se et gratis oppfriskningskurs på nett – laget for deg som dykker med flasker på ryggen!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dyreliv i havet – et must for dykkere

    Boka «Dyreliv i havet» er en skattkiste for dykkere med interesse for marinbiologi. Har du den ikke i bokhyllen er det bare å sette den på ønskelisten – det er jo snart jul!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS