Grisetang er både godt og viktig
Lørdag 29. mars 2025
Grisetang skaper artsrike samfunn i fjæra langs hele norskekysten, og er viktig som skjulested og yngleplass for en lang rekke arter. Den blir opptil to meter lang.
 
Skuddene kan brukes i matlaging, og inneholder umami som fungerer som smaksforsterker. Prøv den gjerne syltet slik som i denne oppskriften fra Ting med tang.
 
Grisetangen utnyttes også kommersielt, og har i Norge vært høstet industrielt i mer enn 80 år for produksjon av blant annet tangmel.
 
Les mer om grisetang og andre arter på www.hi.no/temasider.
 

Grisetang
 
Foto: Christian Skauge
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Her kan du ta dykkekurs i morgen

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting gjør ferien bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen. Nytt kurs starter hos Oslofjorden Dykkesenter allerede i morgen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • En jobb med smell i – bli minedykker!

    Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS