Tre vrak du kan dykke i februar
Februar er kanskje den måneden som har best sikt i løpet av hele året. Det gir gode muligheter til å oppleve vrakdykking på sitt beste langs store deler av Norskekysten.
Tre vrak du kan dykke i februar
D/S Borghild ved Averøy er et kjempeflott vrakdykk.
VRAK

Tre vrak du kan dykke i februar
Februar er kanskje den måneden som har best sikt i løpet av hele året. Det gir gode muligheter til å oppleve vrakdykking på sitt beste langs store deler av Norskekysten.
  20. februar 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Vi har plukket ut tre flotte vrak som ikke har annet til felles at de forliste nettopp i februar. La deg inspirere til et vrakdykk!

D/S Borghild ved Averøy


D/S Borghild

Vraket av D/S Borghild er i god stand. Foto: Christian Skauge


D/S Borghild grunnstøtte vest for Hestskjæret fyr utenfor Kristiansund den 24. februar 1940, på reise fra Muruvik i Trondheimsfjorden til Runcorn øst for Liverpool.

Skipet var lastet med karbid, som reagerer med saltvann og utvikler acetylengass og stor brannfare. Mannskapet forlot derfor skipet hurtig og overlot havaristen til seg selv.


Neste morgen sørget en enorm eksplosjon for at D/S Borghild forsvant i dypet. Vraket står på kjølen på 36–43 meters dyp. Skroget er i god stand, og Borghild er et fantastisk vrakdykk.

LES MER: D/S Borghild


D/S Nerva i Nærøy


D/S Nerva grunnstøtte i snøtykke den 7. februar 1943 og sank på 25–55 meters dyp mellom Svinøya og Laukvikstranda på Ottersøy, like sør for Svinstien fyr nordøst for Rørvik.

Skipet var på reise fra Fineidet til Königsberg i Tyskland med en last jernmalm. Vraket er et av de aller flotteste i Trøndelag, og kan dykkes fra land – men båt anbefales.


D/S Nerva står på kjølen med hekken som grunneste punkt og baugen nede i dypet. Vær oppmerksom på at vraket ligger i skipsleia.

Hvis du vil dykke på vraket kan du kontakte Nærøydykk.

D/S Cambodia utenfor Fevik


D/S Cambodia

D/S Cambodia sank i 1910, og er fortsatt et spennende dykk. Foto: Dykkings arkiv


Det 100 meter lange lasteskipet D/S Cambodia grunnstøtte og sank i storm, snetykke og sterk strøm på Hauslandsgrunna utenfor Fevik rundt midnatt den 15. februar 1910.

Da mannskapet skulle sette livbåtene på sjøen ble den ene revet vekk og kantret, og 16 mann omkom. Skipet var på reise fra Fredrikstad til Sør-Afrika med trelast og sement.


Vil du dykke på D/S Cambodia kan du høre med Maskin og Dykkerservice eller Agder Dykker­senter om de vil kjøre en tur til vraket.

Arendal Undervannsklubb besøker også vraket fra tid til annen.

LES MER: D/S Cambodia

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS